nyito_SZTE_utcabal

Több száz fiatal az Érettségit Záró SZTE Utcabálon

Hatalmas színpad, nyüzsgő fiatalok és kék plasztik kártyák – ez jellemezte a július 3-i Érettségit Záró SZTE Utcabált. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak és leendő gólyáinak kulturált szórakozásáról – többek között – a Brains zenekar és a SunCity Brass gondoskodott.

Az SZTE június végén indult „SZinTE SZTE” kampányának célja, hogy a most érettségizett középiskolás diákoknak megadja a lehetőséget, hogy még az egyetem előtt megtapasztalhassák, mi vár rájuk szeptembertől elsőéves szegedi hallgatóként. Természetesen nem az előadói termekben vezetik körbe, sokkal inkább az iskolapadon kívüli tevékenységekre készítik fel őket.


SZTE_utcabal


A diákok postai levélben kapták meg az SZTE+ kártyájukat, amivel jogosultak a július 12-ig tartó kampány ideje alatt élvezni minden nap egy kedvezményt vagy programot. A kedvezmények soraiban helyet kapott a legtöbb egyetemista törzshely, a TIK Café, a Nyugi Kert és a Campus, de olyan programokon is részt vehetnek a leendő hallgatók, amik az egyetemista életre készítik fel őket: a Bulikonyhán például 500 forintból főzhetnek olyan ételeket, amelyekhez egy kollégiumi szoba felszereltsége is elegendő, és még táplálók is.


Utcabal
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Július 3-án délutántól este tíz óráig a leendő egyetemistáktól volt hangos a belváros. A kampány fő programján, az Érettségit Záró SZTE Utcabálon felléptek Gömöri Eszter és Nagy Sándor slam poetry előadók, a SunCity Brass és a Brains is. A leendő hallgatók az egyetemi karok képviselőinek feltehették kérdéseiket, hozzájuk a későbbiekben is bátran fordulhatnak majd.


SZTE_utcabal2


A programsorozat nem ért ezzel véget, egészen július 12-ig van lehetőségük a diákoknak belekóstolni a hallgatói életbe. A kedvezményekről és programokról bővebb tájékoztatást a szinte.szte.hu weboldalon és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Felvételi facebook oldalon találhatnak.


SZTEinfo

Fotó: Kósa Boglárka


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>