Bezár

Hírarchívum

nyito_gyogyszeradagolo

Több mint 2 millió forint értékben kapott új eszközöket a gyermekklinika

Több mint 2 millió forint értékben kapott új eszközöket a gyermekklinika

2019. január 18.
1 perc

Korszerű, infúziós gyógyszeradagoló pumpákkal gyarapodott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Intenzív Osztálya. A modern eszközöket a Tánci III. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny adományaiból vásárolták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2018-as Jótékonysági Gumikacsa Versenyen 2,1 millió forint támogatás gyűlt össze, melyből négy darab infúziós, fecskendős pumpát vásároltak az SZTE Gyermekklinika intenzív osztályának. Az eszközökből hármat már használatba is vettek, a negyedik pumpa tavasszal érkezik az osztályra. A berendezéseknek köszönhetően az életveszélyes állapotú gyermekek komfortosabb körülmények között gyógyulhatnak.


gyogyszerpumpa


– A gyermekklinikán folyó európai szintű betegellátáshoz mindig szükségünk van újabb eszközökre, a folyamatosan fejlődő technológia követésére. Ehhez óriási segítséget jelent, hogy a legkorszerűbb, gyógyszeradagolásra alkalmas eszközöket kaptunk – mondta el Bereczki Csaba a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.


gyogyszerpumpa2


– A Tánci III. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny célja az volt, hogy a kacsajegyeket megváltók adományaiból a szervezők a szegedi gyermekklinika intenzív osztályát eszközökkel támogassák, ezáltal elősegítve, hogy az ellátás modern eszközökkel valósuljon meg – fogalmazott Gortva-Kónya Mónika, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke. Hozzátette: az RC Szeged Dóm várhatóan 2020-tól a klinikával közösen folytatja a Gift of Life programot, amelynek támogatásával határon túli magyar gyermekek életét menthetik meg. A klub emellett meseolvasással is támogatja a szegedi klinika kis betegeit.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek