SZTE Info

DIS(z)KURZUS-párbeszéd SZTE oktatók-hallgatók együttműködéséért

DIS(z)KURZUS-Párbeszéd az eredményes együttműködésért címmel szervez beszélgetést az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. Január 28-án és február elsején „diszes” sajátosságokkal érintett diákok vállalják a bemutatkozást és a beszélgetést oktatókkal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás sajátosságokkal érintett diákok saját élményeiken keresztül igyekeznek megosztani tapasztalatokat, ismereteket, ötleteket, amelyek javíthatják az oktató-diák együttműködések eredményességét. A programon részt vesznek az „Építs versenyelőnyt a diszlexiából!” című kurzuson végzett hallgatók, a kurzus vezetője és az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ speciális képzési igényű hallgatókkal foglalkozó munkatársa.


A beszélgetések időpontjai: 2019. január 28. hétfő, 14:00-15:30 óra és 2019. február 1. péntek, 10:00-11:30 óra

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, 3-as szeminárium terem

Jelentkezés: időpont megjelöléssel e-mailben az eselyiroda@rekt.szte.hu címen.

 

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZAA rendezvények az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat keretében valósulnak meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.