Bezár

Hírarchívum

IMG_3319

Újabb világcéggel kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

Újabb világcéggel kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem

2019. december 09.
3 perc

Újabb, a saját szakterületén - hallásjavító eszközök fejlesztése - világszinten is vezető vállalkozással kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem, mely az egyik legnagyobb rákellenes gyógyszerkutató vállalkozás után stratégiai partnerének tudhatja a világ vezető hallásjavító-eszközöket, fül-implantátumokat gyártó cégét is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Cochlear Research and Development Ltd.-vel kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem december elején, Budapesten. A Szegedi Tudományegyetem oktatástól elválaszthatatlan feladata a nemzetközileg is versenyképes kutatás és a kutatóegyetemi jelleg megőrzése. Az SZTE célja, hogy továbbra is az ország magas presztízsű, a tudományt és társadalmat egyaránt szolgáló, nemzetközi színvonalú kutató-fejlesztői központja maradjon. A Cochlear Research and Development Ltd. az SZTE új partnere pedig elkötelezett a fül implantátumokkal kapcsolatos megoldások kutatás-fejlesztése, gyártása területén.

A kutatás-fejlesztési együttműködés az alap- és alkalmazott kutatási kapacitások területére és az oktatási együttműködésre is kiterjed, a vállalat vállalja, hogy a legmodernebb eszközein tanulhatnak a hallgatók a szegedi klinikákon.

 

IMG_3311


Az aláíráson Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, fülspecialista úgy fogalmazott: a gyermeklégút-sebészetben, fülsebészetben és a cochleáris implantátumok beültetésében a Szegedi Tudományegyetem az egyik legnagyobb országos centrum. Mindehhez hozzájárul az, hogy a szegedi fül-orr-gégészeti klinika jelenleg is zajló bővítésével 2020-ra egy olyan cochleáris implantációs központot alakítanak ki, ahol a betegeket kényelmesebb körülmények között tudják fogadni, nem mellesleg pedig az eljáráshoz köthető tudományos munkának is méltó helyet tudnak biztosítani. Prof. Dr. Rovó László hozzátette: ezt az igen jelentős szakmai munkát ismeri el a Cochlear Research and Development Ltd. azzal, hogy Magyarországon elsőként és egyetlen felsőoktatási intézményként a szegedi egyetemmel köt megállapodást. Hangsúlyozta: ez a megállapodás nem csak a szegedi szempontjából kiemelt jelentőségű, de szervesen illeszkedik Magyarország egészségipari programjához is.


Dr. Bódis József tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár arra mutatott rá: a Szegedi Tudományegyetem kétségtelenül Dél-Magyarország legnagyobb kutatóegyeteme, egyben Magyarország egyik legfontosabb egyeteme, amely Közép-Euróbában a legjobb egyetemek közé tartozik. A Cochlear Research and Development Ltd. több mint egy innovációval foglalkozó cég: célja, hogy világszerte segítsen az embereknek abban, hogy halljanak és meghallják őket. A két intézmény közötti együttműködési aláírás egy mérföldkő abban, hogy a közös munka még szorosabbá váljon.

 

Az 1981-ben alapított, Sydney-i központtal működő Cochlear Research and Development Ltd. elnöke, Richard Brook elmondta: a beültethető hallásimplantátum nem csupán egy technológia, hanem egy értékes befeketés a társadalomba. Mert az, hogy egy gyermek vagy felnőtt, aki kapcsolatot tud teremteni a körülötte lévő világgal, gazdaságilag felbecsülhetetlen értékű.

 

SZTE-Cochlear_egyuttmukodes
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.


Idehaza is százezreket érint a hallásvesztés, vagy a siketség, és ezek a modern eszközök a hallássérült emberek életminőségét javítják radikálisan. A Szegedi Tudományegyetem klinikai központjában az adott szakterület erőteljesen képviselt, az együttműködés tehát egy olyan szakterületet érint, amely kiemelten fontos a Szegedi Tudományegyetemen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek