SZTE Info

Tudományos Diákköri Konferenciák a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán

Két TDK-t rendeztek a 2019/2020-as tanév első félévében a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Összesen hét szekcióban (3 és 4 szekció) mérték össze a versenyzők tudásukat: élelmiszertudomány és -technológia, környezet-biotechnológia; műszaki és ökonómia tárgykörben. A szakmai zsűri és a szekció titkárok lelkiismeretes munkáját emléklap adományozásával ismerte el a Mérnöki Kar vezetése és Tudományos Diákköri Tanácsa. A rendezvényt az SZTE MK Hallgatói Önkormányzata, a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Bonafarm Csoport, valamint a Moltech AH Kft. támogatta. Laurinyecz Nóra demonstrátor konferált, a tudományos diákköri utánpótlás nevelés érdekében mindkét alkalommal nézőként részt vehettek érdeklődő középiskolás diákok is.


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Ezek átvételének módjáról a Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Kiss Sándor tájékoztatta a versenyzőket.

A díjakat a helyezettek a november 21-ei rendezvényen Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes asszonytól, december 11-én pedig a Mérnöki Kar dékánjától, Dr. habil. Bíró Istvántól vették át.

A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Bonafarm Csoport különdíjait Bencsik Dóra tanársegéd adta át.


cikk1_450x330

 

Csoportkép a díjazottakkal az SZTE MK 2019. november 21-ei Tudományos Diákköri Konferenciáján

Fotó: Dani Géza


cikk2_450x330

 

Csoportkép a díjazottakkal az SZTE MK 2019. december 11-ei Tudományos Diákköri Konferenciáján

Fotó: Dani Géza

 

A díjkiosztó ünnepségek végén Joóné Muhi Piroska, a Tudományos Diákköri Tanács titkára és a TDT elnöke, Dr. habil. Zsótér Brigitta gratulált a versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak, valamint megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák, demonstrátorok, HÖK képviselő fáradságot nem ismerő, áldozatos munkáját.

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-19-0001 számú pályázaton keresztül.

 

A TDK-k eredményei az alábbi linken letölthetők (pdf)

2019. november 21.

2019. december 11.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.