SZTE Info

uszo_bajnoksag_2019

Tíz egyetemi hallgató vett részt a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Sikeresen szerepeltek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a november 23-án megrendezett Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. A tehetséges fiatalok arany és ezüst érmeket is szereztek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemet tíz tehetséges hallgató képviselte a Budapesten megrendezett 2019/2020. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói profi és amatőr kategóriában indultak.


Profi kategóriában Károlyi Fanni, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 5. helyezést, 100 méteres pillangóúszásban 4. helyezést ért el. Süli Ákos, aki szintén a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, 100 méteres mellúszásban 1. helyezést, 400 méteres gyorsúszásban 4. helyezét ért el.


Amatőr kategóriában Garamvölgyi Csenge, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 6. helyezést, Kormányos Anna, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 6. helyezést, Jenei Szabolcs, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, 100 méteres hátúszásban 4. helyezést, Balzam Bence, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, pedig 400 méteres gyorsúszásban 4. helyezést ért el. Szintén amatőr kategóriában indult Gönczfalvi Balázs, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója és Gubucz Gábor, a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatója. Gönczfalvi Balázs 100 méteres mellúszásban 4. helyezést, Gubucz Gábor 2. helyezést ért el.


uszo_bajnoksag_2019


A 4x100 méteres váltóban a fiúk is és a lányok is részt vettek. A lány váltó tagjai – Garamvölgyi Csenge, Károlyi Fanni, Kormányos Anna és Kormányos Judit – az 5. helyen végeztek. A fiú váltó tagjai – Jenei Szabolcs, Gönczfalvi Balázs, Süli Ákos és Balzam Bence – a 4. helyen végeztek.

A 10x50 méteres gyors váltóban az SZTE-s csapat minden tagja részt vett. A versenyt két futamban indították, hiszen több iskolának több csapata is volt erre a versenyszámra. A váltóban az SZTE csapata az 5. helyen ért a célba.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.