SZTE Info

uszo_bajnoksag_2019

Tíz egyetemi hallgató vett részt a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Sikeresen szerepeltek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a november 23-án megrendezett Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. A tehetséges fiatalok arany és ezüst érmeket is szereztek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemet tíz tehetséges hallgató képviselte a Budapesten megrendezett 2019/2020. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói profi és amatőr kategóriában indultak.


Profi kategóriában Károlyi Fanni, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 5. helyezést, 100 méteres pillangóúszásban 4. helyezést ért el. Süli Ákos, aki szintén a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, 100 méteres mellúszásban 1. helyezést, 400 méteres gyorsúszásban 4. helyezét ért el.


Amatőr kategóriában Garamvölgyi Csenge, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 6. helyezést, Kormányos Anna, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója 100 méteres hátúszásban 6. helyezést, Jenei Szabolcs, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, 100 méteres hátúszásban 4. helyezést, Balzam Bence, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója, pedig 400 méteres gyorsúszásban 4. helyezést ért el. Szintén amatőr kategóriában indult Gönczfalvi Balázs, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója és Gubucz Gábor, a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatója. Gönczfalvi Balázs 100 méteres mellúszásban 4. helyezést, Gubucz Gábor 2. helyezést ért el.


uszo_bajnoksag_2019


A 4x100 méteres váltóban a fiúk is és a lányok is részt vettek. A lány váltó tagjai – Garamvölgyi Csenge, Károlyi Fanni, Kormányos Anna és Kormányos Judit – az 5. helyen végeztek. A fiú váltó tagjai – Jenei Szabolcs, Gönczfalvi Balázs, Süli Ákos és Balzam Bence – a 4. helyen végeztek.

A 10x50 méteres gyors váltóban az SZTE-s csapat minden tagja részt vett. A versenyt két futamban indították, hiszen több iskolának több csapata is volt erre a versenyszámra. A váltóban az SZTE csapata az 5. helyen ért a célba.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 6. 09:00 - 8. 18:00
 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 9.
  10:00 - 16:00
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00