SZTE Info

GYTK_Joan_Canellas

A Mol-Pick Szeged kézilabdázója látogatott az SZTE GYTK-ra

Joan Canellas, a Mol-Pick Szeged világ- és Európa-bajnok kézilabdázója látogatott a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára 2019. december 2-án. Az SZTE kara egy névre szóló laborköpennyel is megajándékozta a játékost, akit ezzel tiszteletbeli diákjuknak fogadtak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára látogatott Joan Canellas, a Mol-Pick Szeged kézilabdázója december 2-án. A világ- és Európa-bajnok játékost a kar dékánja, Dr. Zupkó István és a kar dékánhelyettese, Csupor Dezső fogadta, akik átadtak egy névre szóló, a kar logójával ellátott laborköpenyt is.


– Nagy öröm számomra, hogy városunk híres kézilabdacsapatának egyik nagyszerű játékosát köszönhetjük ma itt. Ezzel a köpennyel azt is szeretnénk jelképezni, hogy tiszteletbeli diákunkká fogadjuk Joan Canellas-t – mondta el Dr. Zupkó István dékán.


GYTK_Joan_Canellas
A látogatás alkalmával készült képek itt megtekinthetők.


Joan Canellas Barcelonában és Madridban gyógyszerésznek tanult, azonban sportolói karrierje és a költözések miatt még nem tudta befejezni a tanulmányait. – Hat gyógyszerész van a családomban, így én már gyerekkorom óta otthon vagyok ebben a világban, sokat játszottam ilyesmit régen. Most egyelőre a sport és a család a legfontosabb, de ha egyszer visszatérünk Spanyolországba, akkor mindenképp befejezem az egyetemet is – mondta el a világbajnok kézilabdázó.


SZTEinfo: Kocsis Bernadett

Fotó: Szécsi Annamária

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.