SZTE Info

Eredményesen szerepeltek az SZTE hallgatói a Judo MEFOB-on

Összesítésben az 5. helyezést érte el az SZTE az egyetemek közötti csapatversenyben a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Judo Bajnokságon. A szegedi egyetem több hallgatója aranyéremmel tért haza.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2019/2020-as tanév Judo MEFOB versenyének Újpesten, a Megyeri úti Horváth István Judo Sportcsarnok adott otthont 2019. november 10-én, vasárnap. A bajnokságon 18 egyetem és főiskola vett részt, melyek között az SZTE összesítésben az 5. helyen végzett.


A versenyzők két kategóriában indultak: "A", a profi kategória azoknak szól, akik versenyszerűen judoznak, a "B", az amatőr kategória pedig a hobbi szinten judozóknak. Az SZTE csapata több judo klubban edző diákokból állt (Szegedi Judo SE, Szatymazi Judo SE, Domaszéki Judo klub).


A 2019-es év Judo MEFOB-on Szabados Ivett magyar-történelem osztatlan tanári, 6. évfolyamos hallgató "B" kategóriában, 57 kg súlycsoportban 1. helyezést ért el. Kacz Márk Dárius gépészmérnöki szak 1. évfolyamos hallgatója "B" kategóriában, 60 kg súlycsoportban 1. helyezést ért el. Tompa Péter Gergő az ÁOK 1. évfolyamos hallgatója "A" kategóriában, 90 kg súlycsoportban 3. helyezést ért el. Balogh Sára, a TKK biológia-természetismeret 1. évfolyamos hallgatója, "A" kategóriában, 70 kg súlycsoportban 3. helyezést ért el. Balogh Kinga, a JGYPK testnevelő-természetismeret osztatlan tanári 4. évfolyamos hallgatója "A" kategóriában, 57 kg súlycsoportban 5. helyezést ért el. Péter Luca, az ETSZK szociális munka szak 1. évfolyamos hallgatója "B" kategóriában, 57 kg súlycsoportban 5. helyezést ért el. Berczeli Ákos gépészmérnök szak 1. évfolyamos hallgatója "A" kategóriában, 60 kg súlycsoportban 5. helyezést ért el. Dorn Balázs, a BTK pszichológia szak 3. évfolyamos hallgatója "A" kategóriában, 90 kg súlycsoportban 9.helyezést ért el. A versenyző diákokat Pfeffer Árpád edző készítette fel.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.