SZTE Info

industrial-relations

150 millió forint támogatást nyert az SZTE egyetemi innovációs ökoszisztéma kiépítésére

Eredményorientált egyetemi innovációs ökoszisztéma kiépítésére valamint hatékony működtetésére nyert 150 millió forint támogatást a Szegedi Tudományegyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Igazgatóság pályázatán. Az SZTE a vidéki egyetemek között a legnagyobb támogatást kapta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A projekt célja a Szegedi Tudományegyetem rektori és kancellári irányításával működő Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatóságon belül a technológia- és tudástranszferért felelős szervezeti egységek – a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság és Klinikai Vizsgálatokat Koordináló Iroda (HECRIN) – valamint a kapcsolódó funkcionális területek harmonizált együttműködésének támogatása, az egyes feladatok ellátásához szükséges kompetenciaközpontok fejlesztése, a folyamatok újjászervezése a hatékony működés és fejlesztés érdekében.


A szegedi egyetem az egyetemi innovációs ökoszisztéma kiépítése érdekében többek között felméri és felülvizsgálja a KFI kapacitásokat, hasznosító kompetencia-menedzsmentet alakít ki és működtet. Aktualizálja és harmonizálja a tudásmenedzsment helyi adatbázisokat és frissíti az intézményi szellemitulajdon-kezelési szabályzatát valamint a szellemitulajdon-védelmi szabályozását. Fejleszti a vállalatoknak üzleti alapon nyújtott KFI szolgáltatásokat, menedzseli a kutatási eredmények piaci hasznosítását. Továbbá kutatók és hallgatók részére innováció- és kutatásmenedzsment képzéseket szervez.


A felsőoktatási intézményekben létrejövő kutatás-fejlesztési eredmények üzleti hasznosítása az oktatók, kutatók és hallgatók körében kifejlődő vállalkozói szemlélettel, a technológia-transzfer és az innováció intézményi szintű menedzsmentjével válik lehetővé, ebben segít a pályázaton elnyert támogatás.


A 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO Egyetemi innovációs ökoszisztéma pályázatnak köszönhetően az SZTE a Hatékony egyetemi innovációs ökoszisztéma fejlesztése és működtetése a Szegedi Tudományegyetemen projektet valósítja meg. A projekt azonosítója: 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00018. Odaítélt támogatás: 150 millió forint.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 6. 09:00 - 8. 18:00
 • december 9. 08:00 - 20. 23:59
 • december 9.
  10:00 - 16:00
 • december 12.
  15:00 - 17:30
  15:00 Ünnepélyes köszöntő: Prof. Dr. Lázár György dékán
  TUDOMÁNYOS PROGRAM
  1. Dr. Sepp Róbert Örökletes kardiológiai kórképek klinikai és genetikai vizsgálata
  2. Dr. Nemes Attila A 3D echokardiográfia múltja, jelene és jövője
  3. Dr. Sághy László Klinikai elektrofiziológia Szegeden
  4. Dr. Thury Attila Invazív kardiológia múltja és helyzete Szegeden
  5. Dr. Bogáts Gábor A szívsebészet helyzete és lehetőségei Szegeden
  6. Dr. Borbényi Zita Szemléletváltás a lymphoproliferatív betegségek kezelésében. A siker kulcsa: a célzott terápia
 • 2019. december 23. 08:00 - 2020. január 1. 00:00