SZTE Info

Te mit vársz el egy jó munkahelytől? - Felmérés a fiatalok munkahelyválasztási preferenciáiról

A PwC Magyarország független kutatása arra keresi a választ, hogy milyen is az ideális munkahely a fiatalok számára. Véleményed most Te is elmondhatod!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miért éri meg részt venned a felmérésben?
A kitöltés végén azonnali visszajelzést kapsz a saját preferencia profilodról, mely segít reálisan végiggondolnod (leendő) munkahelyeddel szembeni elvárásaidat és hasznos információkhoz juttat karriertervezésedhez, vagy éppen jövőbeli állásinterjúidhoz.


Ezen felül a kitöltésed alapján, a vállalatok pontosabb képet kaphatnak arról, milyen szempontok fontosak a fiatalok számára munkahelyválasztás során. Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy hosszabb távon a vállalatok a korosztályodnak megfelelő igények szerint formálják át a munkafolyamatokat, valamint a munkahelyi légkört.


Továbbá a felmérés kitöltői közül egy 7 napos thaiföldi luxus utat sorsolnak ki a kutatás szervezői.


Mi a teendőd?
Az online kérdőív bármilyen eszközön kitölthető, mely 10 percet vesz igénybe. A felmérés során olyan juttatási elemekről kérdezzük majd véleményedet mint fizetés, karrier, személyes fejlődés, vagy éppen rugalmas munkarend. A felmérés anonim, ezért a válaszadáskor légy egészen nyugodtan őszinte!


A kérdőív ide kattintva elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.