Bezár

Hírarchívum

SZESZT-2019

IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó

IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó

2019. április 24.
1 perc

Elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel az április 26. és 28. közötti IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó. Az országos és egyben nemzetközi találkozóra a pécsi, a debreceni és a veszprémi egyetemi társulatok mellett Székelyudvarhelyről és Vecsésről is érkeznek fellépők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája, a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának szervezésében országos és egyben nemzetközi egyetemi színházi találkozót rendeznek április 26. és 28. között. A IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel.

Az előadásokat egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben mutatják be. Idén új helyszínként a JATE Klub csatlakozik, valamint az előadásoknak a Szegedi Nemzeti Színház balett-terme, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar régi tornaterme, a ZUG művészeti tetthely, és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának régi játszóhelye, a Szegedi Pinceszínház ad otthont. A találkozót szakmai beszélgetések, tréningek és koncertek kísérik.

Vendégek: Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház), Janus Egyetemi Színház (JESZ – Pécs), Veszprémi Egyetemi Színpad (VESZ), SGR Projekt - Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ, a Kisspista Színház (Vecsés), Homo Ludens Projekt, Poén Partizánok, Kooperáló színház-pedagógiai alkotótér (Szegedi Nemzeti Színház)

Az előadásokra a találkozó ideje alatt a belépés ingyenes, de regisztrálni érdemes, a különböző helyszínek befogadó kapacitása miatt a szegediegyetemiszinhaz@gmail.com címen.

A fesztivál részletes programja itt érhető el.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek