Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_EU-dij_BG

EU-díj az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatójának

EU-díj az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatójának

2018. szeptember 03.
1 perc

279 pályamunka közül választotta ki és díjazta az Európai Bizottság által megbízott szakmai grémium dr. Berki Gabriellának, az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék adjunktusának, az európai betegmobilitással foglalkozó munkáját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Bizottság által alapított Altiero Spinelli Prize for Outreach, azaz Altiero Spinelli-díj a Tájékoztatásért elismerést nyerte el a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék adjunktusa, dr. Berki Gabriella, aki az európai betegmobilitással foglalkozik. E kutatása eredményeit a 2018 januárjában a Free Movement of Patients in the EU – A Patient’s Perspective című könyvében összegezte. Munkájának elismeréseként harmadik díját nyerte el.

 

Dr. Berki Gabriella 2009 ősze óta vizsgálja az egészségügyi ellátások külföldi igénybevételének uniós szabályozásának problémakörét. E témában írta angol nyelvű doktori disszertációját a belgiumi Genti Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem közös doktori programjában, valamint számos publikációt jelentetett meg itthon és külföldön egyaránt.


Tudományos eredményeit az oktatási tevékenységébe is beépítette, szakmai előadásokat tartott, a téma szakértőjeként konferencia-előadásra és workshop-tartásra szóló felkéréseknek tett eleget. Mindezeket figyelembe vette az Európai Bizottság a díj odaítélésekor.


A 2017-ben alapított díjat olyan kiemelkedő pályázók nyerhetik el, akik azon munkálkodnak, hogy az Európai Unió értékei a tágabb nyilvánosság, a mindennapi emberek számára is érthetőek és elérhetőek legyenek.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek