SZTE Info

verdepo_nyito

A vért értékének megfelelően kezeli az SZTE klinikai központ

Tisztelet a véradóknak, felelősség azok iránt, akik a vért kapják – fogalmazott Dr. Németh László. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke és az SZTE kancellárja, Dr. Fendler Judit adta át a Szegedi Tudományegyetem új „Vérdepóját”, amelynek legfőbb célja, hogy a szolgáltatást közelebb vigye a beteghez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Vérdepót” alakított ki a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai központ vezetése. A beruházást az SZTE Petri Gábor klinikai tömbben adták át 2018. október 26-án. Az SZTE klinikai központ vérfelhasználásának mintegy 98%-át kezeli az újonnan telepített „Vérdepó”, mely karnyújtásnyira van a legjelentősebb vérfelhasználó egységektől, az úgynevezett központi műtőtől, az intenzív és sürgősségi osztályoktól.


Az SZTE "vérdepójának" jelentőségéről Dr. Szekeres Veronika, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgató főorvosa is véleményt mondott.

 


Az ünnepélyes átadón először dr. Németh László, az SZTE klinikai központ elnöke mondott megnyitó beszédet, majd ő és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja válaszolt Tráser László kérdéseire az alábbi hangképes összeállításában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *