Bezár

Hírarchívum

verdepo_nyito

A vért értékének megfelelően kezeli az SZTE klinikai központ

A vért értékének megfelelően kezeli az SZTE klinikai központ

2018. október 30.
1 perc

Tisztelet a véradóknak, felelősség azok iránt, akik a vért kapják – fogalmazott Dr. Németh László. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke és az SZTE kancellárja, Dr. Fendler Judit adta át a Szegedi Tudományegyetem új „Vérdepóját”, amelynek legfőbb célja, hogy a szolgáltatást közelebb vigye a beteghez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Vérdepót” alakított ki a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai központ vezetése. A beruházást az SZTE Petri Gábor klinikai tömbben adták át 2018. október 26-án. Az SZTE klinikai központ vérfelhasználásának mintegy 98%-át kezeli az újonnan telepített „Vérdepó”, mely karnyújtásnyira van a legjelentősebb vérfelhasználó egységektől, az úgynevezett központi műtőtől, az intenzív és sürgősségi osztályoktól.


Az SZTE "vérdepójának" jelentőségéről Dr. Szekeres Veronika, a Szegedi Regionális Vérellátó Központ régióigazgató főorvosa is véleményt mondott.

 


Az ünnepélyes átadón először dr. Németh László, az SZTE klinikai központ elnöke mondott megnyitó beszédet, majd ő és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja válaszolt Tráser László kérdéseire az alábbi hangképes összeállításában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek