Bezár

Hírarchívum

IMG_6869-001

Az ismeretlen Kertész Imre

Az ismeretlen Kertész Imre

2018. október 16.
2 perc

Eddig ismeretlen képeket és dokumentumokat láthatnak az érdeklődők a Nobel-díjas Kertész Imréről az SZTE Központi Épületében nyílt kiállításon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kiállítás, amely a 23. Őszi Kulturális Fesztivál programja, két részre tagolódik: portrék és a képekhez tartozó vallomások – valamennyi eddig kiadatlan dokumentum szó szerint és szimbolikusan is azokat az „iskolaéveket” idézi meg, melyeket aztán 1960-tól kezdődően a szerző saját irodalmi témájává avat. A kiállítás második része a már Nobel-díjas írónak a nagysikerű szegedi bölcsészkari látogatását örökíti meg, javarészt szintén publikálatlan fényképek valamint interjúrészletek segítségével.


IMG_6870-001

 

A tárlatot október 15-én, hétfőn Dr. Hafner Zoltán irodalomtörténész, az író barátja és szerkesztője, a Kertész-intézet igazgatója nyitotta meg. Közreműködött Szecsődi Ferenc hegedűművész és Benedekfi István zongoraművész.


IMG_6860-001

 

– Nyilván a teljes életművét nem lehetett felölelni. A Szegedi Tudományegyetem miatt végül úgy döntöttünk, legyen az egyetem hallgatóihoz, illetve a tanulóévekhez közelálló a kiállítás. Valamint szóljon arról is, hogy Kertész Imrét milyen élmények érték itt – nyilatkozta a Délmagyarország napilapnak Hafner Zoltán. A megnyitón az író 2007-es szegedi bölcsészkari látogatásáról láthattak vetítést a résztvevők. A felvételen látszik, hogy az írót is meglepte, mennyien várják és milyen barátságos fogadtatásban volt része Szegeden.


IMG_6840-001


Az SZTE Központi Épületének aulájában huszonnyolc paravánon szerepelnek képek és dokumentumok Kertész Imréről, , így is emlékezve a két éve elhunyt íróra.

A kiállítás megtekinthető október 31-ig, munkanapokon 08.00–20.00 óráig.



 

SZTEinfo

Fotók: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek