Bezár

Hírarchívum

MK_csapat

Mérnöki Kari győzelem a Techtogether versenyen

Mérnöki Kari győzelem a Techtogether versenyen

2018. május 30.
3 perc

Az SZTE Mérnöki Kar Airrari pneumobil csapata nyerte meg a Hungexpo Ipar Napjai kiállításán megrendezett Techtogether GTE versenyt. Az Airrari csapat az első hely mellett a Hepenix Kft. díját is elhozta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt évente kétszer rendezi meg a Hungexpo, a különböző hallgatói versenyeken (Pneumobil, Eco-marathon, Formula student) induló csapatok meghívásával. 2018-ban már 15 egyetemi csapat indult a május 18-án megrendezett versenyen. A megnyitó után Falk György, a Varinex Zrt. elnök-vezérigazgatója és Tóth József, a Hepenix Kft. üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást a 3D nyomtatás technológiájáról, érdekességeiről és a negyedik ipari forradalomról.


A nyolc egyetemről érkező hallgatói csapatok előzetesen megoldott tervezési feladatokkal érkeztek a versenyre. A műszaki kvíz, a helyszíni prezentációk és a helyszínen megoldandó feladatok is az Ipar 4.0 kérdéseire és az Ipar napjain kiállító vállalatok ismeretére épültek.

MK_csapat_dijatado
A nyertes csapat a díjátadón.

A versenyre a Mérnöki Kar Airrari pneumobil csapatának három tagja nevezett be.

- Úgy gondolom, a gyakorlás teszi a mestert, ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy fejlődhessünk és jobbá válhassunk. Ezen indíttatásból jelentkeztem az idei Techtogether versenyre is. A megmérettetés igazi motivációja, hogy összemérhetjük tudásunkat a többi hallgatói csapattal, új dolgokat láthatunk, tapasztalhatunk, és nem utolsóképpen ismerkedhetünk.

Az idei verseny témája igen közel állt hozzám, mivel a pneumobil csapatban én felelek a vezérlésért. Így a prezentáció során külön kiemeltem a csapat Ipar4.0 alapú automatizálási megoldásait, mint például a létrejött telemetriánkat, mellyel a futamok és a tesztek során az adatokat valós időben nyomon követhetjük, elemezhetjük. Ezen technológia az Emberi Erőforrások Minisztériuma segítségével jöhetett létre- foglamazott Gyurkó Csilla.

 

GyurkoCsilla
Gyurkó Csilla mechatronikai mérnökhallgató prezentációja az automatizálási technológiákról.

Bundik Balázs eklmondta: nagy hajtás volt a zárthelyik, pneumobil verseny és beadandók miatt, de ezek ellenére is el akartunk jutni az Ipar Napjaira, hogy megmutassuk magunknak, mire vagyunk csapatként képesek. A feladatokat éjszakákon át munka és utazások közepette próbáltuk a tudásunk szerint legjobban elkészíteni és sajnos megkésve, de mégis eljuttattuk a feladat kiíróknak.

Nagy izgalommal vártuk a versenyt. Azonban mikor odaértünk, teljes nyugalommal sikerült belevágni az előadásokba és a kvízfeladatokba, aminek szerencsére meg is lett a gyümölcse. Nagyon jól éreztük magunkat és jó érzés volt az első helyen állni. Mindenképpen, ha lehet újra részt vennék a csapatommal ezen megmérettetésen és még több tudással és tapasztalattal indulnánk.

 

- Pneumobilosként ez a második Techtogether verseny, amin részt vehettem és már tavaly is lenyűgözött a verseny színvonala, felkészültsége és nem utolsó sorban a verseny helyszínét adó rendezvény. Ezek után örömmel jelentkeztem a 2018-as Techtogether-re. A versenyre való felkészülésünket nehezítette, hogy előtte levő héten rendezték meg a 11. Aventics Pneumobil Versenyt és az egyetemi szorgalmi időszak végénél jelen levő zárthelyik és beadandók sokasága várt ránk. Ezek ellenére maximális bedobással próbáltunk felkészülni és a verseny napján legjobb tudásunkkal megmérkőzni. A verseny remek volt, érdekes feladatok, előadások és technológiák voltak jelen mely után szívesen jelentkezem majd a következő Techtogether-re is- mondta Gyulai Zoltán.

felni
Gyulai Zoltán által tervezett, Bundik Balázs Tamás által számított és szimulált felni.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek