Bezár

Hírarchívum

Korszerű bölcsővel gyarapodott a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztálya

Korszerű bölcsővel gyarapodott a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztálya

2018. május 18.
2 perc

A K&H gyógyvarázs és a K&H Private banking nevében Horváth István igazgató adta át a modern bölcsőt, melyet ünnepélyesen 2018. május 17-én vett át Dr. Németh Gábor intézetvezető és Dr. Orvos Hajnalka, az újszülött osztály vezetője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első néhány nap rendkívül fontos a baba-mama kapcsolat kialakításában. Ezért a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája biztosítja az édesanyáknak a lehetőséget, hogy a nap 24 órájában együtt lehessenek kisbabájukkal. Ebben hatalmas segítség ez a korszerű, gördíthető bölcső, mely lehetővé teszi a picik biztonságos transzportálását az épületben. A szegedi egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján évente körülbelül 2900 újszülött látja meg a napvilágot, ez az eszköz az ő konformjukat hivatott szolgálni.


193


„Az édesanyák nem vihetik kézben az újszülöttjüket, ha például egy vizsgálatra kell elvinniük őket, nehogy véletlen elessenek, rosszul legyenek, és kiessen a baba a kezükből. Ehhez valamilyen transzport eszközt kell alkalmazni, ami könnyen gurítható, elég magas az édesanyának, így nem kell legörnyedni, fékezhető, emelhető és könnyen takarítható. A hagyományos bölcsők karbantartása forrás- és időigényes, például évente festeni kell őket.” – mondta Dr. Orvos Hajnalka.


203


A K&H gyógyvarázs évente több, nagyobb összegű pályázatot hirdet, majd az év végén a fennmaradó forrásokból kisebb volumenűeket is. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 2015-ben jutott egy közel 2,2 millió Ft értékű újszülött-élesztőasztalhoz, ami jelenleg is használatban van. A rendkívül korszerű eszközt a császármetszések után használják, fűthető, monitorral is rendelkezik, és alkalmas iker újszülöttek ellátására is. Jövőre egy olyan eszköz beszerzése a cél, ami néhány percen belül kimutatja vérből a sárgaságért felelős bilirubin szintjét, így meggyorsítja a folyamatot és lerövidítheti a kórházban tartózkodás idejét.

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek