SZTE Info

Idea Challange

Idea Challenge – ötletverseny az Innovációs Héten

Az IT és startupos témák iránt érdeklődőknek nem cseng ismeretlenül a GYEEK Club Egyesület neve. Célja: a régió egyre népszerűbbé, ismertebbé váljon a fejlesztő és technológiai cégek körében. A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóságával, az INPUT Programmal és a SzegedBoost-tal közösen Idea Challenge néven ötletversenyt hirdettek az Innovációs Héten.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoAz Idea Challenge egy intenzív ötletverseny, ahol a részt vevő csapatok feladata, hogy megoldást találjanak egy-egy valós üzleti problémára, majd prezentálják azt egy elismert szakemberekből álló szakmai zsűri előtt. A versenyzőket a teljes nap folyamán vállalkozók és mentorok segítik annak érdekében, hogy a lehető legjobb ötletek születhessenek meg a nap végére. 


Az Idea Challenge nem korlátozódik egy-egy területre vagy iparágra. Versenyezhetnek termék- vagy szolgáltatásötlettel egyaránt, a társadalmi haszonnal bíró találmányoktól az IT megoldásokig, továbbá valós ipari problémaötleteken alapuló felhívásokra is várják a kreatív megoldásokat a céges partnerek a következő témákban:

Goodwill Pharma Kft.:

- Logisztikai innováció a gyógyszeriparban - patikai kiszállítás optimalizálása

- Szent-Györgyi Albert termékcsalád innovatív bővítése

Pick Szeged Zrt.:

- Húsipari innováció

Legrand Zrt.:

- IoT gyors penetrációjának elősegítése „felhasználói élmény” segítségével


idea_challenge

A verseny célja, hogy megszólítsa az olyan egyetemistákat, illetve fiatal szakembereket, akik innovatívan gondolkodnak, a szemléletformálás, hogy motiválja azokat, akik nem így gondolkodnak. A verseny során a résztvevők megismerik azokat a technikákat, amelyek segítségével el tudnak indulni egy ötlet kidolgozásában, meg tudják nézni, hogy az ötletből indítható-e egy jövedelmező vállalkozás, illetve egy induló startup vállalkozás kezdeti lépéseit is megismerhetik. Mindezek mellett a mentorok személyében olyan szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik a későbbiekben segíthetnek egy saját projekt elindításában. 

Mint minden versenynek, ennek is van díja: a legjobb ötletek értékes nyereményekben részesülnek 300.000 Ft összértékben, valamint akár olyan ipari különdíjakat is kaphatnak a legjobb csapatok, mint a gyárlátogatás vagy az üzleti vacsora a céges partnerekkel, amely akár az ötlet közös megvalósításához vezető út előszobáját is jelentheti. Ezen felül a megvalósításához segítséget nyújtanak a szervezők mentorálással, tudás-és tapasztalatátadással, ingyenes képzésekkel. Mindemellett az ötleteket valódi befektetők előtt mutathatják be a versenyzők, akik, ha fantáziát látnak egy-egy elképzelés megvalósításában, még akár befektetést is ajánlhatnak.


A versenyt előregisztrációt követően 2018. május 17-én rendezik meg az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. További részletek az esemény Facebook oldalán. A jelentkezéseket május 15-én éjfélig várják a szervezők az alábbi linken: https://ideachallenge.ticketninja.io/  

SZTEinfó
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.