Bezár

Hírarchívum

Emléktáblát avatnak Kristó Gyula történész akadémikus lakóháza falán

Emléktáblát avatnak Kristó Gyula történész akadémikus lakóháza falán

2018. május 09.
1 perc

2004-ben, életének 65. évében hunyt el Kristó Gyula. A szegedi történész, akadémikus, Szeged díszpolgára tisztelői, tanítványai emléktáblát avatnak Kristó Gyula egykori lakóháza falán 2018. május 11-én 12 órakor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem legendás történész professzora, az akadémikus, az iskolateremtő középkorkutató, az SZTE jogelődjének számító József Attila Tudományegyetem volt rektora (1982-83), Szeged város díszpolgára emlékére táblát avatnak 2018. május 11-én (pénteken) 12 órától egykori lakóháza (Szeged, Boldogasszony sgt. 27.) falán. A megemlékezés szervezői: Szeged város önkormányzata, az SZTE Bölcsészettudományi Kar, a Kristó Gyula Alapítvány.

Kristó Gyula emléktáblája avatásán köszöntőt mond: Solymos László alpolgármester, megemlékező beszédet tart: Gyenge Zoltán dékán (SZTE BTK) és Petrovics István, a Kristó Gyula Alapítvány kuratóriumi elnöke, történész (SZTE BTK).

Kristó Gyula gazdag munkásságáról kollégák, tanítványok sokasága és művei – például: Az Árpád kor háborúi, Az Árpád-ház tündöklése és bukása, valamint A Kárpát-medence és a magyarság régmúltja – vallanak.

A múltkor történelmi portál megemlékező cikke itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek