Bezár

Hírarchívum

Emlékülés Paál Tamás gyógyszerész professzor tiszteletére

Emlékülés Paál Tamás gyógyszerész professzor tiszteletére

2018. június 06.
2 perc

Paál Tamás, az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet emeritus professzorának iskolateremtő munkásságáról is megemlékeztek június 4-én, a SZAB Székházban, a professzor 75. születésnapja alkalmából rendezett tudományos emlékülésen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepi ülést a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság Gyógyszerésztudományi Szakbizottságának Gyógyszertechnológiai Munkabizottsága, az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet, és az MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztálya rendezte.


- Emeritus professzorként is nagyon szívesen és örömmel jövök Szegedre tanítani. Szerencsés vagyok, hiszen azt mondhatom, a munkám a hobbim - hallottuk Paál Tamás professzortól, az emlékülés előtt. A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerészeti Karának emeritus professzora 21 évig volt az Országos Gyógyszerészeti Intézet főigazgatója. 2001-ben a kar akkori dékánja, Falkai György professzor hívta Szegedre tanítani. - Korábban felnőtteket oktattam, érdekes és új feladatként éltem meg a fiatalok tanítását. Mindig arra hívom fel a figyelmüket, hogy ne csak egy tantárgyként tekintsenek a gyógyszergyártásra, hanem lehetőségként - magyarázta a professzor. Kiemelte: Magyarországon unikum, amilyen részletesen a gyógyszergyártási gyakorlatot Szegeden oktatják.


IMG_2294

Képgaléria az emlékülésről és a fogadásról.


A SZAB Székházban tartott emlékülésen résztvevők szakmai előadásokat hallhattak. Az ünnepelt, Paál Tamás professzor a Gyógyszer-szabályozásról és - fejlesztésről beszélt. Dr. Greskovits Dávid , a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke a gyógyszeripari innovációs trendekről és elvárásokról tájékoztatta a résztvevőket, valamint a K+F kutatóhelyekkel történő együttműködésekről érvelt. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézet intézetvezető egyetemi docense, "Quality by Design” a korai gyógyszerfejlesztési fázisban: tanulságok és tanulnivalók" címmel tartotta meg előadását, majd méltatta Paál professzort.


A tudományos ülés után, fogadáson köszöntötték tanítványai, kollégái Paál Tamás professzort.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek