Bezár

Hírarchívum

kiemelt_Kemeny_Lajos

Nemzetközi elismerésben részesült Dr. Kemény Lajos, az SZTE egyetemi tanára

Nemzetközi elismerésben részesült Dr. Kemény Lajos, az SZTE egyetemi tanára

2018. december 10.
1 perc

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nemzetközi Bőrgyógyász Társaságok Szövetségének (International League of Dermatological Societies - ILDS) vezetősége 2018-as éves ülését Ho-Chi-Minh City-ben, Vietnámban tartotta, melyen kiválasztották a szövetség idei díjazottjait. Ebben az évben Prof. Dr. Kemény Lajosnak ítélték a „2018 ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership” díjat, melyet november végén vett át a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.


KemenyLajos_certificate
 


A kitüntetést évente ítélik oda azon kiváló bőrgyógyászok munkájának elismeréséül, akik kiemelkedő módon járulnak hozzá a bőrgyógyászati szakma nemzetközi elismertségének növeléséhez.


Prof. Dr. Kemény Lajos orvosi diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerezte, és jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója. Tudományos kutatásainak fókuszában a bőr immunrendszere, a gyulladásos bőrbetegségek patogenezise, és a fotodermatológia áll. Scientometriai adataiban kiemelendő, hogy több, mint 400 in extenso közleménye jelent meg, összesített impakt faktora meghaladja a 800-at, Hirsch-indexe 43, és munkáinak csaknem 7000 független hivatkozása van. Több, mint száz kutatási projekt megvalósításában vett részt, és szabadalmai száma meghaladja a 30-at.


Az elismerés alkalmából Prof. Harvey Lui, az ILDS elnöke videoüzenetben köszöntötte a díjazottat.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek