SZTE Info

Megújuló klinikaépület és költözés után jöhet létre az SZTE fejcentruma

Első lépésként kétszeresére bővül a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Fül- Orr- Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika épülete 2019-ben elkezdődő építkezéssel. A fejjel foglalkozó orvostudomány új szegedi centrumának tervéről is szólt Kiss József Géza, az SZTE klinika egyik professzora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Elavult körülmények között világhírű hallásjavító munkát végeznek a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Fül- Orr- Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika. E szegedi klinikán siketen született gyermekeket tesznek hallóvá, modern berendezéseket, implantátumokat ültetnek a koponyába. Több éves előkészítés után, 2019 tavaszán hozzákezdenek a klinika új épületszárnyának megépítéséhez, mely reményeik szerint egy év alatt elkészül. Kiss József Géza professzor erről és az SZTE fejcentruma tervéről is tájékoztatott Tráser László mikrofonja előtt.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *