Bezár

Hírarchívum

Csapó Benő perspektívái a rektori épület átriumában

Csapó Benő perspektívái a rektori épület átriumában

2018. április 16.
2 perc

Perspektívák címmel nyílik meg Csapó Benő fotókiálllítása az Egyetemi Tavasz programjaként 2018. április 23-án. Az SZTE Neveléstudományi Intézetének egyetemi tanára egyrészt olyan korábbi, dekoratívabb fotókkal mutatkozik be, be, amelyek már hosszabb ideje saját lakását, barátai, kollégái otthonát, dolgozószobáját díszítik. Másrészt afrikai (marokkói, szenegáli) és közel-keleti (török, szíriai, jordániai, libanoni) emberekről készített portréiból, életképeiből nyújt áttekintést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csapó Benő, az SZTE Neveléstudományi Intézetének egyetemi tanára, elsősorban nem fotóiról ismert, bár barátai és kollégái tudják róla, hogy gyermekkora óta szenvedélyes fotós. Elmélyült érdeklődéssel tanulmányozta az analóg fotózás fizikáját, a filmek és papírképek előhívásának technológiáját, kémiáját, majd tudását kémia–fizika szakos egyetemistaként fejlesztette tovább. Később érdeklődését a fényképezés tartalmi és esztétikai dimenziói ragadták meg. Fotózásra főleg utazásai, nyári túrái során nyílik lehetősége, ezért képei jelentős része távoli tájakat, építészeti-művészeti emlékeket, városokat, falvakat és az azokban élő embereket mutatja be.

A digitális fényképezés megjelenésével egyidejűleg, mintegy másfél évtizede a világháló különböző internetes fotós portáljain „művésznevén” vált ismertté és szerzett elismerést, de a nagyobb nyilvánosság előtt csak néhány éve fedte fel magát mint fotós. Tagja a SZAB Fotóművészeti Munkabizottságának és alkalmanként képeivel illusztrált előadásokat tart.


meghivo_csapo_beno_ET
A kiállítás fényképeinek két különböző csoportjából nyújt válogatást. Egyrészt olyan korábbi, dekoratívabb fotókat mutat be, amelyek már hosszabb ideje saját lakását, barátai, kollégái otthonát, dolgozószobáját díszítik. Másrészt afrikai (marokkói, szenegáli) és közel-keleti (török, szíriai, jordániai, libanoni) emberekről készített portréiból, életképeiből nyújt áttekintést.

A kiállítást 2018. április 23-án, hétfőn 17.00 órai kezdettel Kokas Károly, az SZTE Klebelsberg Könyvtár informatikai főigazgató-helyettese nyitja meg. Gitáron közreműködik Kőrös Tamás.

A tárlat az SZTE Rektori Épület Átriumában (6720 Szeged, Dugonics tér 13.) április 27-ig tekinthető meg hétköznapokon 08.00 és 20.00 óra között.




SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek