Bezár

Hírarchívum

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján látogasson el a Szegedi Ítélőtáblára!

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján látogasson el a Szegedi Ítélőtáblára!

2017. október 16.
1 perc

Nyílt napot tart, minden érdeklődőt vár 2017. október 25-én a Szegedi Ítélőtábla. A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából előadást is tartanak a táblabíróság szegedi, a Sóhordó utca 5. szám alatti épületben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európa Tanács és az Európai Bizottság kezdeményezésére 2003 óta rendezik meg október 25-én a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját. A kezdeményezés célja a bírósági munka megismertetése mellett az igazságszolgáltatásba vetett bizalom növelése is. A kezdeményezők célul tűzték ki, hogy az uniós állampolgárok ismerkedjenek meg jogaikkal, és az azok érvényesítését segítő bíróság működésével és szervezetével.

 

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából 2017. október 25-én, szerdán nyílt napot szervez a Szegedi Ítélőtábla. A rendezvény a Szeged Sóhordó utca 5. szám alatti épületben délután 4 órakor kezdődik, amikor dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese a táblabíróság dísztermében előadást tart „A magyar igazságszolgáltatás rendszere” címmel. Ezt követően 16:45 órától az ítélőtáblára látogatók dr. Harangozó Attila, a táblabíróság elnökének vezetésével bejárhatják az ítélőtábla épületét.

 

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel vár a Szegedi Ítélőtábla vezetése. A részvétel feltétel csupán egy előzetes regisztráció az elnok@szegeditb.birosag.hu e-mail címen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek