SZTE Info

Miskolczi_Agnes_kiallitas

Miskolczi Ágnes kiállítása a TIK Caféban

Október 18-án egy rendkívüli kiállítás megnyitójának lehettek tanúi azok, akik részt vettek az SZTE Alma Mater Máskép(p) sorozatának rendezvényén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2017/2018-as tanév őszi szemeszterének második kiállítója a TIK Kongresszusi Központ vezetője, Miskolczi Ágnes, aki egy teljesen új, művészi oldaláról mutatkozott be a nagyközönség előtt. A megnyitó műsorát keretbe foglalta az Alma Mater Classicból már jól ismert Prof. Szecsődi Ferenc és Kvartettje, akik két, a képek hangulatához tökéletesen illeszkedő zeneművel tették még különlegesebbé a hangulatot.


Miskolczi_Agnes_kiallitas2


A kiállítást Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE Alumni ügyekért felelős rektori megbízottja nyitotta meg, majd maga az alkotó osztotta meg gondolatait a képekről. A vendégek körében jelen volt többek között Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, Prof. Dr. Tóth Péter, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar dékánja, Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője és Gyarmati László, az SZTE TIK igazgatója. Az ünnepélyes műsor után egy kellemes hangvételű, kötetlen beszélgetés következett.


A tollal készített rajzok fő témája az álomvilág, a szerelem, a táncos mozzanatok. A TIK Cafében kiállított húsz „gyöngyszemet” november 30-ig ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.


Szöveg és fotó: SZTE Alma Mater- Gila Adrienn

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében