Bezár

Hírarchívum

kiemelt_IM

Az európai közjogi ismeretek terjesztésében közreműködik az SZTE

Az európai közjogi ismeretek terjesztésében közreműködik az SZTE

2017. október 17.
1 perc

Az európai értékek, valamint a közjogi ismeretek fejlesztését és terjesztését célzó háromoldalú megállapodás jött létre az Európai Közjogi Szervezet és Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, illetve a Szegedi Tudományegyetem között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Közjogi Szervezet igazgatója 2017. október 16-i magyarországi látogatása alkalmával aláírt háromoldalú megállapodás a Szervezet és Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, valamint a Szervezet és a Szegedi Tudományegyetem között jött létre. Az Igazságügyi Minisztérium ezzel fontos lépést tett az európai értékek, valamint a közjogi ismeretek fejlesztését és terjesztését célul tűző athéni székhelyű nemzetközi szervezettel való együttműködés szorosabbra fűzése érdekében. A találkozón Trócsányi László igazságügyi miniszter, Spyridon Flogaitis, az Európai Közjogi Szervezet igazgatója, valamint a Szegedi Tudományegyetem képviseltében Nagy Katalin rektorhelyettes vett részt.


IgugyiEVP3101

 

A közép-európai régióban elsőként Magyarország csatlakozott az Európai Közjogi Szervezethez 2015-ben, az annak létrehozásáról és alapokmányáról szóló Egyezmény kihirdetésével. Az együttműködés célja a felek közötti információ- és tapasztalatcsere az európai közjog, és különösen az alkotmányjog terén. Ennek megvalósítására a megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével kerül sor.

 

Az Igazságügyi Minisztérium, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Európai Közjogi Szervezet közötti együttműködés a felek szándéka szerint hozzájárul majd a közép-európai régió azon értékeinek megismeréséhez és jobb megértéséhez, melyek által Európát – különösen az európai együttműködést – gazdagítja.

 

SZTEinfo – Forrás: kormany.hu

Fotó: Véssey Endre / IM

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek