A nevezett hallgatók között 6 első helyet, 7 második helyet, 4 harmadik helyet és 6 különdíjat osztott a zsűri. Továbbá 21 fő képviselheti a kart a 2018-as MÉTE OTDK-n és 23 fő a 2019-es OTDK-n. A díjakat a helyezetteknek a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István adta át. A szakmai zsűri és a szekció tikárok lelkiismeretes munkáját emléklappal ismerte el a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István.
Eredmények
Élelmiszertechnológiai Szekció
Első helyezett: Márton Vanda Fruzsina: Kísérletek flexibilis lapcsokoládé-modell előállítására (Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra)
Második helyezett: Szász Noémi: Zabpehely alapú édesipari termékek fejlesztése (Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra)
Harmadik helyezett: Figura Tímea: A hőkezelés (pörkölés) hatása adott kakaóbab antioxidáns tartalmára (Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra)
Különdíj: Szalai Zsolt: Adalékanyagok hatása néhány bélbaktériumra (Témavezető: Dr. Krisch Judit)
OTDK-ra továbbjutott hallgató:
Szalai Zsolt
MÉTE OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Márton Vanda Fruzsina, Szász Noémi, Figura Tímea, Szalai Zsolt, Kuklis Áron, Mérai Péter, Téglás Petra
Élelmiszertechnológiai és Élelmiszertudományi Szekció
Első helyezett: Balla Zsófia: Cheddar sajt kisüzemi gyártási körülményeinek elemzése (Témavezetők: Dr. Csanádi József, Dr. Lendvai Edina, Prof. Dr. Fenyvessy József)
Második helyezettek: Borbíró Cintia: Az élelmiszerjelölések és a csomagolás hatása a vásárlói magatartásra- Vizsgálat négy járásszékhelyen (Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta) és Mihalkó József: Többváltozós folyamatszabályozás illusztrálása élelmiszeripari példákon keresztül (Témavezetők: Prof. Dr. Rajkó Róbert, Erdélyi Péter)
Különdíj: Kertész Anasztázia: Különböző tartási körülmények között nevelt Master Gris brojlerek összehasonlító vizsgálata (Témavezető: Prof. Horváthné Dr. Almássy Katalin)
OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Balla Zsófia, Borbíró Cintia, Mihalkó József, Kertész Anasztázia
MÉTE OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Balla Zsófia, Borbíró Cintia, Mihalkó József, Kertész Anasztázia, Hajagos Gyöngyi, Süli Kálmán Botond
Műszaki Szekció
Első helyezett: Oroszi Ámor: Pneumatikus mesterséges izom által működtetett, felső végtag mozgatását támogató exoskeleton megtervezése és kivitelezése (Témavezetők: Dr. Sárosi József, Csikós Sándor)
Második helyezett: Péger János: Pneumatikus mesterséges izom mérésére alkalmas berendezés fejlesztése (Témavezetők: Csikós Sándor, Dr. Sárosi József)
OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Oroszi Ámor, Péger János
Ökonómia I. Szekció
Első helyezett: Túri István: Egy sertéshús feldolgozó üzem füstöléstechnológiai beruházásával kapcsolatos gazdaságossági számítások (Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta)
Második helyezett: Briják Dávid: A József Attila Tanulmányi Központ szennyvízhő alapú hűtés-fűtés rendszerének, mint környezetvédelmi beruházás gazdasági hatásainak értékelése (Témavezető: Dr. Benkő Kiss Árpád)
Harmadik helyezett: Nagy Miklós: Fröccsöntő üzem hatékonyságának növelése, az 5S rendszer bevezetésével (Témavezető: Dr. Gál József)
Különdíj: Milojev Ágnes: A Hercegszántói Mezőgazdasági Zrt. „Meglévő hizlalda felújítása, új fiaztató és malacnevelő létesítése” című beruházásának bemutatása, indoklása és az ezzel kapcsolatos gazdaságossági számítások, különös tekintettel NPV-re, IRR-re, PB-re, DPB-re ÉS PI-re (Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta)
OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Túri István, Briják Dávid, Nagy Miklós, Milojev Ágnes, Koleszár Olga
MÉTE OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Túri István, Cselei Tamás
Ökonómia II. Szekció
Első helyezett: Dulai Dóra: Egy termelő kis kertészet működésének bemutatása (Témavezető: Dr. Benkő-Kiss Árpád)
Második helyezett: Köteles Dávid: Az ivari dimorfizmus hatásának vizsgálata a sertések hízékonysági teljesítményére (Témavezető: Mikó Józsefné Dr. Jónás Edit)
Harmadik helyezett: Festő Dávid Róbert, Zoltán Gábor: A levéltrágyázás hatásának vizsgálata a kukoricatermesztésben (Témavezető: Dr. Jakab Péter, Dr. Komarek Levente)
Különdíjak: Fülöp Dolli: Az AKG-s támogatásokkal kapcsolatos vélemények, érvek és ellenérvek a Bács-Kiskun megyei gyümölcstermesztők körében (Témavezető: Dr. Lendvai Edina) és Pszota Anett: A borversenyek kialakulása és szerepük a Kunsági borvidéken (Témavezető: Dr. Lendvai Edina)
OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Dulai Dóra, Fülöp Dolli, Pszota Anett, Bogyó Mihály, Gombár Gyöngyi
MÉTE OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Köteles Dávid, Pszota Anett, Balogh Csaba, Bogyó Mihály
Ökonómia III. Szekció
Első helyezett: Farkas Zoltán: A fűszerpaprika és a turizmus találkozása Szegeden (Témavezető: Dr. Székely Andrea)
Második helyezett: Gyuricza Tamás: A gyomaendrődi "Lélekkel a Körösök Mentén" című beruházással (2014-2015) kapcsolatos lakossági elégedettség vizsgálata (Témavezető: Dr. Zsótér Brigitta)
Harmadik helyezett: Kovács Helga: A TAR-TÓ 2000 Szövetkezet működésének értékelése a tagok és a menedzsment véleményének tükrében (Témavezető: Dr. Kis Krisztián)
Különdíj: Kállai Krisztina: A derekegyházi vadászház turisztikai fejlesztési lehetőségei (Témavezető: Dr. Horváth József, Dr. Majzinger István)
OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Farkas Zoltán, Gyuricza Tamás, Kovács Helga, Hulmán Benita, Kisdeák Marcell Péter, Szigeti Máté
MÉTE OTDK-ra továbbjutott hallgatók:
Farkas Zoltán, Kovács Helga
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Az I. helyezettek fejenként 15.000 Ft-ot, a II. helyezettek fejenként 10.000 Ft-ot, a III. helyezést és különdíjat átvevők fejenként 5.000-5.000 Ft-ot kapnak.
A Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Kiss Sándor tájékoztatta a díjazottakat a pénzjutalmak átvételének módjáról.
A Rotary Club Szeged-Tisza 20.000 Ft értékű különdíjat ajánlott fel egy tehetséges hallgatónak, melyet Streitmann Gábor kincstárnok adott át. A díjat Gombár Gyöngyi a "Biológiailag aktív növényi kondicionálószer vizsgálata" munkájával nyerte el, témavezetője Prof. Dr. Hodúr Cecília.
A díjkiosztó ünnepség végén Dr. Zsótér Brigitta, a Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák, demonstrátorok, HÖK képviselők munkáját. Külön köszönetet mondott Joóné Muhi Piroska TDT titkárnak a fáradságot nem ismerő, áldozatos munkájáért.
A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-17-0004 számú pályázaton keresztül.
A rendezvény kiemelt támogatója a SOLE-MIZO Zrt. volt, akinek köszönhetően a résztvevők különféle tejtermékeket kóstolhattak a rendezvény teljes időtartama alatt. További támogatók: az SZTE MK Hallgatói Önkormányzata, a Rotary Club Szeged-Tisza és a Kecskeméti Konzerv Kft.
|
Kari TDK 2017. november 7. |
Fotók: Dani Géza