Bezár

Hírarchívum

kiemelt_Amin

Az SZTE PhD-hallgatója, Amin Al-awar nyerte el a legjobb kutatói absztraktnak járó díjat

Az SZTE PhD-hallgatója, Amin Al-awar nyerte el a legjobb kutatói absztraktnak járó díjat

2017. november 21.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Biológia Doktori Iskolájának hallgatója, a libanoni származású Amin Al-awar vehette át a legjobb kutatói absztraktért járó díjat a III. Cardiovascular Trial Summit konferencián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„2017. október 27-én vehettem át a díjat a diabétesz és kardiovaszkuláris megbetegedések vizsgálatát középpontba állító III. Cardiovascular Trial Summit konferencián, melyet Münchenben az Infinity Hotel and Conference Resortban rendeztek. A Biológia Doktori Iskola PhD-hallgatójaként és a Szegedi Tudományegyetem kutatójaként hatalmas megtiszteltetés, hogy az elismerést elnyerhettem; köszönettel tartozom ezért a témavezetőmnek, Dr. Kupai Krisztinának és laboratóriumvezetőmnek, Dr. Varga Csabának, valamint az SZTE Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének” - mondta Amin Al-awar.

 

PhD-munkája, amelynek középpontjában az antidiabetikus gyógyszerek, az inkretin alapú terápia és a kardiovaszkuláris iszkémia állnak, utazási támogatással egybekötött poszter prezentációra kapott meghívást a nagy presztízsű konferenciára. Az esemény szervezői a német Dr. Oliver Schnell és az olasz Dr. Antonio Ceriello voltak. A konferencián neves kardiológusok, diabetikusok, endokrinológusok és kiváló kutatók vettek részt, akik az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és Európából érkeztek; a három nyertes absztraktot harminc kutatási területből választották ki poszter és szóbeli prezentációra. A zsűri figyelembe vette az innovatív témaválasztást a diabétesz és kardiovaszkuláris betegségek kutatási területén, valamint a klinikai és kíséreti tapasztalatokat az adott területen. A két másik díjat Dr. Isabelle Johanssonnak Svédországból, illetve Dr. Tamara Kuchmerovskaának Ukrajnából ítélték oda.


„Dr. Kupai Krisztina olyan motiváló személyiség, akitől minden támogatást megkapok a kutatás kivitelezése során; szakmai sikereim az ő támogatása nyomán válnak valósággá. Büszke vagyok arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem laboratóriumában végezhetem az akadémiai munkám, és ennek az intézménynek diákjaként értem el ezt a sikert is. Köszönöm második otthonomnak, Magyarországnak” - hangsúlyozta Amin Al-awar.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek