Bezár

Hírarchívum

MFB-_Junior_Prima

Három egykori SZTE-hallgató kapott Junior Prima díjat

Három egykori SZTE-hallgató kapott Junior Prima díjat

2017. november 24.
2 perc

Tíz fiatal tudóst tüntettek ki Junior Prima díjjal, az elismerést elnyerők közül hárman a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatói, és ketten jelenleg is a felsőoktatási intézményben dolgoznak kutatóként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elismeréseket a Magyar Tudományos Akadémián Lovász László, az MTA elnöke, Juhász Edit, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára és Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója adta át 2017. november 24-én.

 

Junior Prima díjjal tüntették ki Dömötör Orsolyát, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék Bioszervetlen Kémiai Kutatócsoport tudományos munkatársát, Szalai Tamást, az SZTE TTIK Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék tudományos munkatársát, valamint Varga Zoltánt, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Biokémiai Intézet egykori doktoranduszát, a Semmelweis Egyetem Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet adjunktusát.

 

MFB-_Junior

A Junior Prima 2017-es díjazottjai, magyar tudomány kategóriában: Bodai Zsolt (kémia), Bolgár Bence (bioinformatika), Bunford Nóra (idegtudomány, pszichológia), Dömötör Orsolya (kémia), Gromlusz Vince Kornél (orvostudomány), Kovács Péter (klinikai orvostudomány), Perlaki Gábor (orvostudomány), Szalai Tamás (planetológia), Varga Zoltán (orvostudomány), Vincze Miklós Pál (földtudományok)

A Junior Prima díjjal 2007 óta tüntetik ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalokat több kategóriában, a tudomány az egyetlen, ahol a korhatár 33 év. Az egyes tudományterületek szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok, valamint az MFB által felkért ajánlók minden évben számos jelölt elismerésére tesznek javaslatot. Idén 58 fiatal tehetséget terjesztettek fel a díj elnyerésére, a szakmai zsűri közülük választotta ki azt a tíz tudós kutatót, akik fiatal életkoruk ellenére nemzetközi szinten is magasan jegyzett tudományos kutatási eredményekkel, publikációkkal büszkélkedhetnek. Az erős mezőnyben végül a publikációk, előadások, hivatkozások számán túl, a kutatott területen elért tudományos nóvumok alapján dőlt el a díjak sorsa.


SZTEinfo

Fotó: MFB

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek