SZTE Info

Díjazták az SZTE Sportközpont oktatóit

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 23-án rendezte az “Év Egyetemi Sportolója” díjátadó ünnepséget, ahol a Szegedi Tudományegyetem két oktatója is elismerésben részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyik legeredményesebb sportiroda vezető Petrovicsné Tejes Edit, az SZTE Sportközpont testnevelő tanára, aki 28 program megszervezésével érdemelte ki a Szerencsejáték Zrt. wellness-hétvége ajándékát.


1

 

Elek Ilona Emlékérmet idén hét oktatónak adományozott a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség az egyetemi sport támogatásáért végzett fáradhatatlan munkájuk elismeréseként. Az SZTE-ről Balogh Tamás óraadó testnevelő tanár a díjazott.


2SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.