Bezár

Hírarchívum

stresszmentes

Stresszmentes nap a TIK-ben

Stresszmentes nap a TIK-ben

2017. május 08.
2 perc

Május 10-én 12 órától stresszmentes napra invitálja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjába az SZTE TIK és az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ közös rendezvénye az egyetemi polgárokat, amelynek központjában a lazítás és az aktív pihenés áll.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stressz orvosi szakkifejezés volt, ami a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölte. Mára azonban az értelme már sokkal hétköznapibb, és nagyjából a folyamatos feszültséget, vagy tartós idegességet jelenti. Ezen állapot eléréséhez azonban általában több, negatív ingerre adott válaszreakció a szervezet részéről. Az ilyen idegállapot tartós fennállása súlyos egészségkárosodást eredményezhet. Ez ellen kíván fellépni az SZTE TIK csapata, akik 2017. május 10-i napot a stresszmentesség jegyében tartja meg!


Az egész délutános rendezvény keretei között számtalan mozgásforma várja a kedves érdeklődőket: tai chi, láb tollas, ping-pong bajnokság, tollaslabda, és B2 – Balance to the Power 2! Emellett lesznek társasjátékok, valamint zsonglőrbemutató is. A sport mellett szakképzett pszichológusok, előadók beszélnek arról, hogy hogyan is lehet a stressz mennyiségét csökkenteni, illetve annak felhalmozódását elkerülni. A látogatók akár személyes tanácsadás keretei között is beszélgethetnek szakértőinkkel, hogy egyénekre szabott tanácsokat kapjanak.


A Pizza Monkey jóvoltából frissen sült pizzákkal is készülünk, hogy az éhség ne mehessen az idegeinkre. Ha jól laktatok és szeretnétek nyerni, akkor a tombola, valamint a Konfucius Intézet által szervezett ping-pong bajnokság remek lehetőséget nyújt erre is!


Főleg hölgy vendégeikek lehet érdekes az AVON tamogatásával megvalósuló szépségsarok, ahol sminktanácsadással, kozmetikai tippekkel gazdagodhattok.


Program:
12:00-12:30 Zsonglőr bemutató
12:30-13:00 B2 - Balance to the Power 2 edzés
13:00-13:20 Zsonglőr bemutató
13:20-13:40 Szocioterápia – játékterápia- István Zalán (foglalkoztató, diplomás ápoló)
13:40-14:00 Edukáció a pszichiátriai betegekről, betegségekről - Herceg Attila (a foglalkoztatói munkacsoport vezetője)
14:00-14:30 B2 - Balance to the Power 2 edzés
14:30-15:00 Terápiás kutya bemutató - Tappancs Állatvédő alapítvány
15:00-15:30 Vegyél egy nagy levegőt! (frissítő légzőgyakorlatok stresszoldáshoz) Mihalik Kata szakpszichológus
15:30-16:00 Mozgásterápia alkalmazása - rövid előadás és gyakorlati bemutató- Pollák Antal (foglalkoztató, gyógytornász)
16:00-16:45 Tai Chi
16:45-17:00: Relaxációs módszerek a stresszkezelésben - Dr. Rudisch Tibor (klinikai szakpszichológus)
12:00-16:00 "Térj be órák" - Forráspont Lelkigondozó Szolgálat mentálhigiénés szakemberek közreműködésével (30 perces ütemezés személyenként)


Egész nap:
- A Pszichiátriai Klinika Foglalkoztatói Műhelye bemutatkozik különböző terápiás foglalkozásokkal - kézművesség
- szakemberekkel beszélgetési lehetőség az előadások és stresszkezelés témájában
- Panasznap - a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ keretein belül működő kortárssegítő csoport közreműködésével
- Láb tollas és ping-pong bajnokság – a Konfucius Intézet közreműködésével
- Tollas, társas játékok
- pizza
- tombola
- zene, tánc, jókedv

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek