Bezár

Hírarchívum

SZTE_prezentacios_verseny_2017

Hazudj, ha tudsz! – pikáns témák a prezentációs versenyen

Hazudj, ha tudsz! – pikáns témák a prezentációs versenyen

2017. május 08.
1 perc

Újragondolták a trójai falovat és a hazugság felismeréséről is előadtak érthető és trendi módon az SZTE Tehetségpont megmérettetésén. A prezentációs technikák verseny döntőjét május 4-én tartották a szegedi IH Rendezvényközpontban, ahol a közönség is választhatott egy nyertest.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kari fordulók győztesei, azaz 12 hallgató mérte össze tudását az SZTE Tehetségpont prezentációs technikák versenyén. A legjobbakat öttagú zsűri választotta ki: Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Szugyiczki-Györfi Katalin, a PreziMester oktatója, Seres Erika, a Toastmasters nemzetközi oktatási szervezet vezetője, Szögi Andrea, a Délmagyarország napilap főszerkesztő-helyettese, és Badó Attila, az SZTE Tehetségpont vezetője.


prezentacios_verseny
Képgaléria a rendezvényről.
 

A fináléban a 12 versenyzőnek 10-10 perc állt rendelkezésére, hogy a legélvezetesebb, legérthetőbb és legtrendibb módon beszéljen a választott tudományos területéről, vagy saját kutatásáról. Olyan témákról is szó esett, mint a fehérje koncentrálás különleges táplálkozási célú élelmiszerekben, a hazugság felismerése, a trójai faló újragondolva vagy a gazdasági hatékonyság növelése.

Megosztott első helyen Szepes Borbála (ÁOK) és Zalányi Tamás (GTK) végeztek. A második helyezett Süli Kálmán Botond (MK) lett, harmadik helyen Sztoján Krisztina (ÁJTK) és Fekete Dávid (BTK) végeztek. A TOASTMASTERS különdíját Zalányi Tamás nyerte. A Prezimester különdíját Süli Kálmán Botond kapta meg, míg a Tehetségpontét Haramza Klára, Zeneművészeti Karos hallgató vehette át.

A prezentációs verseny „A felsőoktatási intézményekben megvalósuló komplex tehetséggondozó programok támogatása” című pályázat keretében valósult meg (Nemzeti Tehetség Program, NTP-FKT-M-16-0008).



SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek