Bezár

Hírarchívum

Farkas Hajnalka kiállítása a TIK-ben

Farkas Hajnalka kiállítása a TIK-ben

2017. május 12.
2 perc

Az SZTE Alma Mater Máskép(p) Köztünk élő alkotók sorozatában Farkas Hajnalka, az SZTEöregdiákja mutatkozik be. A „SzemFényVillanás” fotókiállítás megnyitóját 2017. május 17-én, szerdán 17 órakor a TIK Caféban tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Farkas Hajnalka a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén, majd a Nemzetközi Tanulmányok mesterképzésen szerzett diplomát. Gyermekkora óta fest és rajzol, kedvenc témája a portré, fényképezőgépet 2011-ben ragadott, azóta több száz sorozat elkészítését tudhatja maga mögött.


almakiallitas03


Jelenleg egy gyémánt ékszer manufaktúrában dolgozik marketingesként, ahol szintén gyakran fotózza a gyűrűket is.
„Mindig lenyűgözött az emberi arc sokfélesége, hogy egy-egy emberben mennyi érdekes részlet rejlik, mennyi szépség. Mondhatni, én minden egyes fotózásban, emberben a szépséget kerestem, és keresem a mai napig. Az utómunka egyébként az, amit kifejezetten imádok, furcsa, de talán jobban is, mint a fotózást magát. Olyan, mintha egy kifestőkönyvbe rajzolnék, mintha lenne egy kép, amit én színezek ki. Az egyik legizgalmasabb fotós munkámat - ez néhány éve történt - a Magyar Cadillac Klubnak készítettem Keszthelyen. A két barátnőm volt a modell, és a koncepció az volt, hogy a lányok a kocsi évjáratának megfelelő ruhába bújnak, illetve ennek megfelelő természetesen a sminkjük és a frizurájuk is. A képek elkészítése Keszthely főterén történt, így a behajtáshoz külön engedélyt kellett kérnünk, szóval jó nagy feltűnést keltettünk ezekkel a nem mindennapi autókkal. Az egyik kocsi ráadásul nem más volt, mint a Keresztapa, azaz Don Corleone autója – konkrétan az - a kultikus filmből. És ez még nem minden, ugyanis az egyik barátnőm – akinek akkoriban épp rövid volt a haja –bújt Clyde szerepébe, férfiruhában, férfinak maszkírozva. Hatalmas élmény volt ez mindannyiunk számára. Aztán az élet úgy hozta, hogy részben a fotózás révén kerültem a mostani munkahelyemre is. Még évekkel ezelőtt készítettem néhány képet Szegeden egy gyémántgyűrű manufaktúrának, most pedig, mint marketinges dolgozom náluk, illetve gyakran fotózom a gyűrűket is.”


A kiállítás megtekinthető 2017. május 17 – szeptember 15. között a TIK Café-ban (Ady tér 10.) nyitvatartási időben.



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek