Bezár

Hírarchívum

A Bunkerrajzoló a Szegedi Nemzeti Színház Finálé Fesztiválján

A Bunkerrajzoló a Szegedi Nemzeti Színház Finálé Fesztiválján

2017. május 10.
1 perc

Géczi János színdarabja, A Bunkerrajzoló is szerepel a Szegedi Nemzeti Színház hagyományos évad végi Finálé Fesztiválján, 2017. május 23-án. A Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről szóló előadásra az SZTE Alma Mater tagkártyával rendelkezők 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pannon Várszínház az Anthenaeum Kiadóval együttműködve tavaly ősszel mutatta be Géczi János József Attila-díjas író a Vad Fruttik énekesének élettörténetét feldolgozó könyvének színpadi változatát.


A rendszerváltás óta elmúlt negyedszázad „terméke” az a nemzedék, mely Likó Marcell vallomásában és a Vad Fruttik dalaiban szólal meg. Géczi János – aki egykor Szegeden végzett biológusként - mesterien szerkesztett könyvében a sorok között az író korosztálya is véleményt formál, így a keserűség, a megrendülés, az önirónia, a humor, a kétségbeesés, a feloldozás valódi dráma lehetőségét hordozzák, melyet tovább fokoznak a Vad Fruttik együttes közismert dalai. A szétesett családok, közösségek, a drog, az alkohol, a nihil poklán túl is van lehetőség. „Valahogy sokkal könnyebb, hogyha ki merem mondani, hogy nehéz.” – szól az üzenet. A hol felkavaró, hol humoros kortárs szöveget a tánc, az ének és a képzőművészet együttműködése teszi élménnyé.


bunkerrajzolo_plakat_szeged_k-page-001


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek