Bezár

Hírarchívum

muveszeti-egyuttes

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig ­– Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig ­– Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

2017. június 13.
2 perc

„Stílusok keveredése, filmzenék és egyéb zenei csemegék” címmel koncertezik a szegedi Agórában az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara június 17-én, szombaton 18 órától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Kuriózumnak számít, hogy a 80 fős együttes Szegedre látogat. Ez az első ilyen alkalom, de reményeink szerint hagyományt teremtünk, és később mi is megyünk vendégszerepelni hozzájuk. A találkozó egyben szakmai és szabadidős kapcsolatépítő esemény is a pesti és szegedi zenészek, énekesek között – tudtuk meg Gyimóthi Zoltántól, az Universitas Szimfonikus Zenekar vezetőjétől. Az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttese - amely az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkarából és Egyetemi Koncertzenekarából áll -, az SZTE vendégeként koncertezik június 17-én, szombaton a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az ingyenes koncerten az érdeklődők a komolyzenétől a filmzenéig különböző zenei csemegéket hallhatnak. Felcsendül majd néhány ismert dallam többek között a Harry Potter filmzenéjéből, a Mézga Géza főcímzenéje és Vuk dala is.

Az ELTE művészeti együttes vezetője Kovács László karmester, Liszt-díjas, kiváló művész, aki az MTV Virtuózok műsorából is ismerős lehet, hiszen ott is vezényelt. Az egyetemi énekkart 1948-ban, a vonószenekart 1957-ben Baross Gábor alapította. Tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói.

Kepkivagas

Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a cappella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Több évben részt vettek a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, az Egyetemi Koncertzenekar Mester és tanítványa címmel évente közös hangversenyt ad a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. A Bartók Béla Énekkar 2016 nyarán fellépett a Miskolci Bartók Plusz Operafesztivál zárórendezvényén. Az ének-zenekar hagyományosan őszi hangversenyt ad a Tihanyi Apátságban. Koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten, nemrégiben nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, valamint 2015 őszén nagy sikerrel vendégszerepelt Kínában. Évente több alkalommal szerveznek zenei felkészítő táborokat is.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek