Bezár

Hírarchívum

Kleb_oklevel

Átadták a tanár szakos hallgatók Klebelsberg Képzési Ösztöndíjait

Átadták a tanár szakos hallgatók Klebelsberg Képzési Ösztöndíjait

2017. január 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem 78 osztatlan tanárképzésben részt vevő hallgatója részesül a 2016/2017-es tanévben Klebelsberg Képzési Ösztöndíjban. Ezzel az eredménnyel a vidéki pedagógusképző intézmények között az SZTE teljesített a legjobban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ösztöndíjasok csaknem fele a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, de sokan kaptak támogatást a Természettudományi és Informatikai Karról, a Zeneművészeti Karról és a Juhász Gyula Pedagógusképző Karról is. A 78 fővel, a vidéki pedagógusképző intézmények között az SZTE teljesített a legjobban.

 

Az elismerő okleveleket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár adták át december 15-én Budapesten, a Pesti Vigadó Dísztermében rendezett ünnepségen.

 

Az ösztöndíjat, amelynek összege havi 25.000 – 75.000 forint lehet, az osztatlan tanárképzésben részt vevő hallgatók kaphatják. A támogatás célja, hogy a tanári pályát választó egyetemi hallgatókat motiválja a hátrányos településeken való elhelyezkedésre, egyúttal a diplomaszerzést követően ezzel álláshelyet is biztosít a végzősök számára. A pályázatok elbírálásánál a fő szempont a hiányszakok pedagógusigénye mellett a felvételi eredmény, a szociális helyzet, valamint a munkavállalási régió érintettsége volt.


Hocz_Gabriella_Klebelsberg_osztondij
A miniszteri elismerő oklevelet az SZTE nevében Hocz Gabriella vette át.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek