Bezár

Hírarchívum

Újabb elismerés az SZTE gyakorló gimnázium francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatának

Újabb elismerés az SZTE gyakorló gimnázium francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatának

2017. december 21.
2 perc

Label France Éducation címet nyert 2015-ben a Szegedi Tudományegyetem gyakorló gimnáziumában működő francia-magyar két tanítási nyelvű tagozat. A francia nyelv oktatásában és a kultúraközvetésben 1993 óta élen járó intézmény munkája színvonalasságának újabb elismerése a budapesti Francia Intézetben minap átvett ajándék.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Megkésett Mikulás csomagként” a legújabb oktatástechnikai eszközzel ajándékozta meg a francia diplomácia az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatát. A budapesti Francia Intézetben 2017. december 12-én tartott ceremónián kiderült: a mobil interaktív tábla, mint ajándék azt is jelképezi, hogy Franciaország Külügyminisztériuma nagyra tartja és elismeri a szegedi egyetemi gyakorlóban végzett nyelvoktató és kultúraközvetítő munkát – tudtuk meg Filó Rékától. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola francia-magyar két tanítási nyelvű tagozat vezetője mellett az intézmény igazgatójának, dr. Dobi Jánosnak a Francia Intézet kulturális ügyekkel foglalkozó nyelvi attaséja, Hugues Denisot adta át a francia nyelv tanítását segítő eszközt.


Francia_ajandek

 

Egy volt francia képviselő, Pierre-Yves Le Borgn’ jóvoltából kapta meg az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola francia-magyar két tanítási nyelvű tagozata a mobil interaktív táblát. A képviselő felajánlásának célja a francia nyelvoktatás támogatása. Ezt a jelzés értékű ajándékot egyébként megkapta mind a 9 olyan magyarországi tagozat, amely rendelkezik a magyar-francia két tanítási nyelvű oktatás színvonalát elismerő Label France Éducation címmel.

 

A szegedi egyetem gyakorlóiskoláinak szép hagyománya a francia nyelv színvonalas oktatása. A dél-alföldi régióból ide jelentkeznek azok a gyerekek, akik a francia nyelvet és kultúrát szeretnék megismerni, középiskolás fokon. 2011 óta az egyetemi gyakorló gimnázium, hogy nyelvi előismeret nélkül, a 0. évfolyamra jelentkezhet a francia nyelvet tanulni vágyó fiatal. Ezt követően bekapcsolódhat az egyetemi gyakorló gimnázium 1993 óta sikeres programjába: négy tantárgy – civilizáció, földrajz, matematika, történelem – ismeretanyagát franciául tanulhatja. Így, az utóbbi időszakban, évente 15-17 diák érettségizik franciául is, illetve szerez felsőfokú nyelvvizsgát az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatán.


 

SZTEinfo - Ú. I.

Fotó: SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek