SZTE Info

kiemelt_classic_plakat_2016_11

Indul az SZTE Alma Mater Classic Brahms hangversenysorozat

November 14-én 19 órakor kezdődik az SZTE Alma Mater és az SZTE Zeneművészeti Kar közös szervezésű koncertsorozata. A kar oktatóinak előadásában ebben az évadban Brahms művei kerülnek bemutatásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hangversenysorozat első előadását 2016. november 14-én, hétfőn 19 órától tartják az SZTE ZMK Fricsay Ferenc hangversenyteremben.


Műsoron Brahms: Brácsadalok Op. 91. „Gestillte Sehnsucht”, „Geistliches Wiegenlied”- Katona Judit-ének, Nagy Enikő-brácsa, Kerényi Mariann-zongora

Brahms: c-moll zongoranégyes Op. 60. - Masopust Péter-hegedű, Nagy Enikő-brácsa, Sin Katalin-gordonka, Kerényi Mariann-zongora


A koncert házigazdája: Marton Árpád

Jegyek a helyszínen kaphatók. Felnőtt: 1500 Ft, Alma Mater tag, nyugdíjas: 1000 Ftclassic_plakat_2016_11SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.