SZTE Info

Idén is vár az SZTE Alma Mater Mikulás

Kézműves foglalkozással, társasjátékokkal és egyéb izgalmas programokkal várják az érdeklődőket 2016. december 5-én 16 órától a TIK-ben. Az SZTE Alma Mater Mikulás zenés hangulatfelelőse idén a Ramazurka együttes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

November 30-ig még lehet jelentkezni az SZTE Alma Mater által szervezett mikulásnapi rajzpályázatra. Az idei téma: a Mikulás szánja. A nyertesek között értékes nyeremények kerülnek kiosztásra. A mikulásrendezvényre való regisztrációra ugyancsak november 30-ig van lehetősége az érdeklődőknek. A gyerekeket kézműves foglalkozással, társasjátékokkal és egyéb izgalmas programokkal várjuk. A rendezvény zenés hangulatfelelőse a Ramazurka együttes lesz.

 

A mikulásrendezvény helyszíne és időpontja: TIK Átrium, december 05., 16:00-18:30


mikuplaki_2


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.