SZTE Info

_MG_9486

Hallgatói Díjkiosztó Ünnepség a Rektori Hivatalban

Tehetségeket, hallgatói előadói versenyek nyerteseit díjazzák 2016. december 6-án a Szegedi Tudományegyetemen. Az így elismert hallgatókat az Universitas Szimfonikus Zenekar gálaműsora köszönti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 2016. december 6-án, kedden 19:00 órától rendezi az SZTE Rektori Épület Dísztermében (Szeged, Dugonics tér 13.) a Hallgatói Díjkiosztó Ünnepséget. A rendezvényt Szabó Gábor az SZTE rektora nyitja meg és adja át a díjakat az Egyetemi Zenei, Vers-és Prózamondó Verseny résztvevőinek. Az ünnepségen nyújtják át a „Szabadság szerelem” verspályázat, a „Szabad élet, szabad madár” fotópályázat, a Jó tanuló, jó sportoló Verseny, valamint az SZTE Sófi alapítvány díjait.


A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Díjkiosztó Ünnepségén az Universitas Szimfonikus Zenekar ad műsort. Zongorán közreműködik Kopniczky Zsolt, vezényel Gyimóthi Zoltán. A programra minden érdeklődőt várnak. 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.