Bezár

Hírarchívum

Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia az SZTE-n

Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia az SZTE-n

2016. március 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Környezettudományi és Műszaki Intézet szervezésében 2016. március 30. és április 1. között Szegeden rendezik meg a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. A tanácskozás fővédnökei Dr. Áder János köztársasági elnök és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A két évenként megrendezett konferencia a környezettudomány-környezetvédelemi felsőoktatás legrangosabb országos rendezvénye. A három napos tudományos tanácskozáson közel 130 előadás hangzik el 12 szekcióban.


A XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia ünnepélyes megnyitóját 2016. március 30-án, 13 óra 30 perckor az SZTE TTIK Egyetem utcai épületének Földtudományi Nagyelőadójában tarják. A konferenciát megnyitja Dr. Rákhely Gábor, az SZTE TTIK Környezettudományi és Műszaki Intézet intézetvezetője, köszöntőt mond Dr. Mucsi László, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar dékánja. A megnyitón előadást tart Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester és Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége elnöke.


A rendezvény egyrészt a környezetvédelem iránt elkötelezett hallgatók országos/regionális szintű szakmai bemutatkozásának ad teret, másrészt szorosabbra kívánja vonni a felsőoktatás és a gazdasági szféra kapcsolatát. Ezért a rendezvényre az összes környezetvédelem témában érdekelt hazai es magyar nyelvű romániai egyetem diákja és oktatója mellett a környezettel kapcsolatos gazdasági tevékenységeket végző cégek is meghívást kaptak.


Az előadások nyilvánosak, így a Szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

A rendezvény honlapja és a részletes program itt érhető el.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek