SZTE Info

Gyertyagyújtással emlékezzünk a brüsszeli terrortámadás áldozataira!

A brüsszeli terrortámadás áldozatairól 2016. március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel megemlékezést tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja az intézmény épületénél.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Gyújtsunk gyertyát, emlékezzünk együtt a brüsszeli terrortámadás áldozataira!” Laureline Congnard, a Wallonie-Bruxelles International szervezet képviselőjének a felhívására 2016. március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel megemlékezést tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja. A Szegeden a Dugonics tér 2. számú épület előtti megemlékezésen magyar-francia nyelvű tolmácsolás közreműködik.

A szervezők várják a terror ellen tiltakozókat, illetve a sajtó képviselőit.

Laureline Congnard, a Wallonie-Bruxelles International szervezet képviselőjének felhívása elolvasható itt:

Bxl_felhivas_megemlekezes-page-001

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *