SZTE Info

Gyertyagyújtással emlékezzünk a brüsszeli terrortámadás áldozataira!

A brüsszeli terrortámadás áldozatairól 2016. március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel megemlékezést tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja az intézmény épületénél.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Gyújtsunk gyertyát, emlékezzünk együtt a brüsszeli terrortámadás áldozataira!” Laureline Congnard, a Wallonie-Bruxelles International szervezet képviselőjének a felhívására 2016. március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel megemlékezést tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központja. A Szegeden a Dugonics tér 2. számú épület előtti megemlékezésen magyar-francia nyelvű tolmácsolás közreműködik.

A szervezők várják a terror ellen tiltakozókat, illetve a sajtó képviselőit.

Laureline Congnard, a Wallonie-Bruxelles International szervezet képviselőjének felhívása elolvasható itt:

Bxl_felhivas_megemlekezes-page-001

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.