Bezár

Hírarchívum

A legkiválóbb hallgatókat díjazza az SZTE Tehetségpont

A legkiválóbb hallgatókat díjazza az SZTE Tehetségpont

2016. május 25.
2 perc

Közel 10 millió forint értékű ösztöndíjat osztanak ki az SZTE 200 tehetséges hallgatójának május 27-én, pénteken 15 órakor az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében. A kiemelkedő tudományos, művészeti vagy sporteredményeket elérő egyetemisták mellett a hátrányos helyzetű, roma, valamint fogyatékkal élő hallgatókat is díjazzák.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Várkonyi Andrea műsorvezetőtől, Lékó Péter nemzetközi sakknagymestertől és Járai Zsigmond korábbi jegybankelnöktől veheti át többek között elismerését a Szegedi Tudományegyetem 200 legtehetségesebb hallgatója május 27-én, pénteken 15 órakor az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.


Idén is szinte minden szakterületről azok a hallgatók jelentkeztek, akik a jó tanulmányi eredmények mellett valamilyen plusz teljesítményt tudnak felmutatni - főként a tudományos kutatás területén. Az elismerések között gazdára talál idén is az Év tehetsége díj (Phd és BA/MA/osztatlan kategóriában), elismerik a legtehetségesebb orvosokat, társadalom- és természettudósokat.


Az SZTE Tehetségpont már tizenegy helyi vállalat segítségére számíthat amellett, hogy a Magyar Nemzeti Bank és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is több ösztöndíjat támogat. A díjkiosztón a sikeresen pályázó hallgatók most is számos díjat vehetnek át a Pick Szeged, a Sole Mizo, a Bánffi&Bánffi, a Givaudan, a Sz-Plast, a TE-DI Trade, FERROÉP, a Soup-port, a Contitech, a Szegedi Vízmű és a Printker jóvoltából. Az SZTE Tehetségpont korábbi, Prezentációs technikák versenyének győztesei is az ünnepségen vehetik át díjaikat.


Az SZTE Esélyegyenlőségi ösztöndíjat a hátrányos helyzetű, tehetséges hallgatók kapják, az egyetemi tehetséggondozásért két SZTE-s munkatárs veheti át a Pro Talentis díjat.


A tapasztalatok azt mutatják, hogy a díjak elsősorban erkölcsi értelemben jelentenek motivációt - fogalmazott Badó Attila jogászprofesszor, az ösztöndíjakat közel egy évtizede odaítélő Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke. - Volt olyan hallgató, aki azt jelezte, hogy éppen egy Talent-díjjal járó ösztöndíj tette lehetővé számára, hogy cserediák lehessen Franciaországban, ahol rengeteget tanult. Tagadhatatlan, hogy a díjjal járó pénz is ösztönzi a hallgatókat - tette hozzá az tanács elnöke.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek