SZTE Info

GTK Ecodemia

ECOdemia nyári egyetem az SZTE-n

Gyakorlati és elméleti szakemberek adják tovább tudásukat, szakterületük aktualitásait az SZTE Gazdaságtudományi Kar hagyományos nyári egyetemén. 2016 nyarán négy előadás foglalkozik a makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal és a legújabb kutatási eredményekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében 2013 óta megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy a gazdasági élet jelenségeiről kezdeményezzen beszélgetéseket az egyes területek szaktekintélyei, a régió vállalatvezetői, és a gazdaság iránt érdeklődő lakosai részvételével. A nyári egyetemen új látásmódot és problémafelvetést kínálnak azoknak, akik még most tanulják a gazdaságtudományt, és azoknak is, akik magas szinten művelik azt.


A hagyományoknak megfelelően az ECOdemia neves előadói, gyakorlati és elméleti szakemberei adják tovább tudásukat, ismertetik szakterületük aktualitásait. Az előadások makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal foglalkoznak, a legújabb trendeket és kutatási eredményeket osztva meg a hallgatósággal. Ráadásul az ECOdemia több szakmai eszmecserénél: lehetőség a tapasztalatcserére és a találkozásra.


A rendezvénysorozat előadásai:

2016. június 28. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára

A magyar bankszektor európai összevetésben

 

2016. június 30. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere

A városfejlesztés új korlátai és lehetőségei - Szeged 2016

 

2016. július 5. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Bajmócy Zoltán az SZTE GTK egyetemi docense

Ki fér hozzá az egyetemen képződő tudáshoz?

 

2016. július 7. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. vezérigazgatója

Innovatív vállalkozások növekedési lehetőségei és korlátai Szegeden

 

A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

További információ Dr. Kocsis Lillától kérhető a 30/479 1476-os telefonszámon.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.