Bezár

Hírarchívum

20 éves az Universitas Nonprofit Kft.

20 éves az Universitas Nonprofit Kft.

2016. december 19.
2 perc

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a hallgatóknak biztosított egyetemi szolgáltatásokért felelős Universitas-Szeged Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. A hőskort Bolgár Zsolt, a cég ügyvezetője idézte meg azon a kiállítás megnyitón, amelyet pénteken tartottak a TIK Café-ban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1996-ban az akkori József Attila Tudományegyetem hallgatói önkormányzatainak képviselői találták ki, hogy lére kell hozni egy olyan szervezetet, amely hallgatói jóléti szolgáltatásokat nyújt az egyetemistáknak – olyanokat, amelyeket az egyetem nem tud biztosítani. Az ötletből hamarosan nonprofit cég lett, és már annak az évnek a végére a szegedi egyetem hallgatói számára kedvezményeket nyújtott a JATE kávézó, a fénymásoló szalon, az ajándékbolt, emellett pedig vásárlói klubba is beléphettek az egyetemisták. Az akkor még Univ Kht. néven működő egység évről évre több szolgáltatást tudott nyújtani. Később a szegedi egyetem is tulajdonrészt szerzett a cégben.


- Nem gondolta senki az alapításkor, hogy mára ekkora céggé növi ki magát az Universitas Kft. – monda a cég ügyvezetője, Bolgár Zsolt, aki alapítóként is részt vett a cég létrehozásában, amelynek 16 éve a vezetője. Hozzátette: nem véltetlen, hogy a jubileumi ünnepséget a TIK Caféban rendezték meg: ez a cég legújabb egysége, amely betölti a találkozási tér funkciót.


A 20 év eseményeit felelevenítő fotókiállítást Szitás István segített összeállítani. Bolgár Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta: a fotók válogatásakor úgy érezte, mintha családi albumot nézegetne. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fényképeknek nem a művészeti értéke a lényeges, hanem az elkapott pillanatok, amelyek a cég töretlen fejlődését mutatják meg. A kivitelezésnél figyeltek arra, hogy ezek a fotók később akár egy-egy iroda díszei is lehetnek majd.


Fekete Csaba, aki egyetemistaként szintén részt vett a cég alapításában, beszédében arra mutatott rá: a felnőtté válás nagyon sok élménnyel jár együtt, a 20 év eredményeiről pedig megjegyezte: azok elismerésre méltóak.


Majó Zoltán, aki szintén az alapítók között volt, videoüzenetet küldött, amelyben kiemelte az Universitas-Szeged Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft-t jellemző megbízhatóságot, ami az elmúlt két évtizedet jellemezte, valamint azt is, hogy a diákjóléti szolgáltatásokat érdemes fenntartani az egyetemen.


SZTEInfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek