Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_Egyetem_Arca_2016

Húsz szépség közül választották ki az „Egyetem Arca 2016” cím birtokosát

Húsz szépség közül választották ki az „Egyetem Arca 2016” cím birtokosát

2016. április 21.
4 perc

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a szegedi egyetemi hallgatók arc szépségversenyét. Idén az SZTE JGYPK testnevelés-edző szakján tanuló Kékegyi Szimonetta fejére került a korona.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Fontos a szépség és a tudás harmóniája? A külső mellett a belső értékeknek is hangot szeretnél adni? Akkor ne hagyd ki a lehetőséget, hogy az egyetem kimagasló tehetségeként tündökölj!” – szólt az „SZTE Egyetem Arca 2016” verseny felhívása. Az arcszépségversenyt a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hökkentő című lapjának a szerkesztősége közösen hirdette meg.

 

  Öt egyetemi karról neveztek

A 20 szegedi egyetemista jelentkezőre a legnagyobb közösségi portálon is szavazhattak a szépséget és tudást fontosnak tartó látogatók. Az „SZTE Egyetem Arca 2016” versenyen képviseltette magát az SZTE Bölcsészettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Természettudományi és Informatikai Kar. A jelöltek számára felkészítőt is tartottak a szépségipart képviselő támogatók.


_MG_0453

 

A „Mit adhat ez a rendezvény nektek?” kérdésre a szervezők válasza: „új barátokat, izgalmas csapatépítőket, értékes nyereményeket, minőségi képeket rólad, hírnevet a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében, és nem utolsó sorban vidám élményeket”.

 

  Az informatikustól a csillagászon át a kosárlabdázóig

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg az arcszépségversenyt. Gálaműsor keretében 2016. április 20-án mutatkozott be a JATE Klub közönsége előtt az „SZTE Egyetem Arca 2016” címre pályázó 20 jelentkező.


_MG_0456

 

A jelöltek előbb utcai viseletben, majd alkalmi ruhában és sminkkel vonultak a színpadra. Közben a két dékánból és más egyetemi vezetőkből, munkatársakból, valamint a támogatók képviselőiből álló népes zsűri és a JATE Klubban összegyűlt szurkolók, érdeklődők megtekinthették a szépségek bemutatkozó video-vallomásait is.

 

Az arcszépség-versenyzők között akadt, aki kifejtette, miért jelentkezett épp arra a szakra, amelyet az SZTE kínálatából választott. Így jövendő szakmája mellett érvelt például egy informatikus. Többen a hobbijukról és a terveikről is vallottak. Például Tímea elárulta: saját csillagvizsgálót szeretne, ahol minden érdeklődőnek megmutatná az éjszakai égbolt szépségeit. Fanni szakgyógyszerésznek készül. Beáta szeret olvasni. Kittit a foci és a társastánc egyaránt érdekli. Petra most kosárlabdázóként saját példájával, később edzőként szeretne minél több embert rávenni a mozgásra, bemutatni az egészséges életmód hasznát…

 

Az est sztárvendége: Freddie, a Dal 2016 nyertese volt.

 

  Királynő és udvarhölgyek

Kékegyi Szimonetta, az SZTE JGYPK testnevelő-edző szakos hallgatójának a fejére került a korona. A győztesnek Rácz Tamara, az „SZTE Egyetem Arca 2015” nyertese adta át a fődíjat, és a szépséget kiemelő koronát.

 

Az „SZTE Egyetem Arca 2016” verseny „királynőjének” a két „udvarhölgye”: a második helyezett Teslér Petra, aki az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakján tanul; illetve a 3. helyezett Börzsei Denise, az SZTE TTIK biológia szakos hallgatója.


_MG_0491

 

Az „udvarhölgyek” közül - kérdéseinkre válaszolva - Börzsei Denise elmondta, hogy 20 éves, a Szegedi Tudományegyetem TTIK karának harmadéves biológus hallgatója.

– Rövid távú terveim között szerepel jelenleg a TDK-n való továbbjutás, valamint a sikeres záróvizsga, ugyanis szeptembertől ugyanezen szak mesterképzését szeretném elkezdeni. A jövőben szeretnék külföldön is tanulni, hogy bővíthessem az egyetemen megszerzett tudásomat – sorolta elképzeléseit. – Nem gondolnám, hogy a verseny befolyásolná a jövőbeni terveimet, továbbra is a tanulmányaimra fogok koncentrálni és a diplomámnak megfelelő területen kívánok majd elhelyezkedni. Viszont nagyon örülök annak, hogy a verseny révén új barátságokat köthettem és az elért eredmény alapján úgy érzem, hogy az általam képviselt értékek elnyerték mások tetszését is, mely megerősítést ad számomra.

A verseny „értelméről” úgy fogalmazott, hogy: Nagyon szép feladatnak tartanám, ha az általam választott biológia szakot, és egyben a szegedi egyetem természettudományi karát népszerűsíthetném, hiszen nagyon elkötelezettnek érzem magam ezen a területen. Itt tanulni, tudást szerezni nemcsak kihívást jelent, hanem örömet is. De a Szegedi Tudományegyetem képviseletével kapcsolatos bármely felkérésnek örömmel eleget fogok tenni.


A Hökkentő Lap különdíját – a közösségi portálon történő szavazás alapján – Dávid Lilla nyerte. Az SZTE EHÖK különdíját Tarjányi Fanny kapta. Az AGES QUOD AGIS Szolgáltató és Információs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. jutalmát Komáromi Vivien vihette el. Az AVON elismerése Orosz Tímeáé lett.


Az SZTE arcszépségversenyének győztese egy évig viselheti a koronát. Küldetése lesz, hogy az SZTE és a Hökkentő rendezvényeinek háziasszonyaként, vendégeként közreműködjön, kifejezve a szépség és a tudás kapcsolatát.

SZTEinfo – Ú. I.

Fotók: Bobkó Anna


Az SZTE "Egyetem Arca 2016" versenyen készült fotók megtekinthetőek az alábbi képgalériában.

Egyetem_Arca_2016.04.20.BA  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek