Bezár

Hírarchívum

Újra várják a hallgatók jelentkezését az SZTE Alma Mater Mentorprogramjába

Újra várják a hallgatók jelentkezését az SZTE Alma Mater Mentorprogramjába

2015. szeptember 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Alumni Mentorprogramjának harmadik szakaszában újabb hallgatók válhatnak volt SZTE-s szakemberek mentoráltjaivá. A cégeket és a szakterületeket illetően is egyre bővülő, az egyetem karainak nagy részét érintő programba 2015. szeptember 21-ig várják az egyetemisták jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2014 tavaszán a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében indult program célja az új pályázati időszakban is a munkaerő-piacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe. Ugyancsak cél, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakuljon ki, a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből is megkaphassák. A mentorokkal való személyes kapcsolat létrehozása mellett - az SZTE Alma Mater programja által - a kiválasztott hallgatók rálátást kaphatnak az adott szakterületre, illetve a cégen belüli karrierlehetőségekre, feltehetik szakmai kérdéseiket, projektmunkákban vehetnek részt és építhetik kapcsolati hálójukat.


Mentor01


A kezdeményezésben résztvevő mentorok előadást tarthatnak a karokon, cég/gyárlátogatást szervezhetnek vagy blogot vezethetnek szakmai témákról. Feladatuk a cégen belüli HR, karrier utak bemutatása, valamint a kiválasztott hallgatókat érintő mentori tevékenységek ellátása személyes és online tanácsadás formájában.


Mentor02


Az októbertől induló 4 hónapos mentorálási időszakra 2015. szeptember 21-ig adhatják le jelentkezésüket a diákok. Az önéletrajzokat és a kitöltött jelentkezési lapokat az iroda@sztealmamater.hu e-mail címre várják.

 

További információ:

Mentorok listája


Felhívások

Jelentkezési lapok

Mentorok bemutatkozása

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek