Bezár

Hírarchívum

faultetes_kiemelt_nagy

Fát ültettek az angoltanárok

Fát ültettek az angoltanárok

2015. szeptember 17.
2 perc

Huszonöt éves az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének magyarországi ága ( IATEFL-Hungary). A jubileumra faültetéssel emlékeztek a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország finoman szólva sincs az európai élmezőnyben az angolul beszélők számarányát tekintve. Azonban érdemes ehhez hozzátenni, hogy 1980 óta megnégyszereződött ez a szám. Ez mindenekelőtt az angoltanároknak köszönhető, élén a több száz fős tagsággal rendelkező IATEFL-Hungarynak – mondta Medgyes Péter, az ELTE Angol Tanszék professor emeritusa, az IATEFL-Hungary alapítótagja.


Faultetes_angoltanarokkal_2015._szeptember_16
Fát ültettek az angoltanárok - GALÉRIA

 

A szervezet idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból minden olyan városban, ahol eddig megrendezésre került az éves országos konferenciájuk egy fát ültetnek. Szombathely, Pécs, Veszprém és Gödöllő után szeptember 16-án Szegeden került sor erre az eseményre, a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Karán, a JUGYU klub melletti gyepen.

 

A IATEFL-Hungary 1990-ben alakult, ma mint közhasznú egyesület működik. Tagjai között magánszemélyek és intézmények egyaránt megtalálhatóak – tudtuk meg Szabó Klárától. Az SZTE JGYPK Modern Nyelvek és Kultúrák tanszék vezetője elmondta: a szervezet célja az angolnyelv-oktatás támogatása és színvonalának folyamatos emelése. Ezirányú tevékenységet folytató tagjainak folyamatos segítséget nyújt módszertani továbbképzések keretében, szakanyagokkal, hazai és nemzetközi kapcsolatépítéssel Ezen túl évente megrendezi szakmai konferenciáját, ahol a nyelvtanítás hazai és nemzetközi szakemberei adják át tudásukat és tapasztalatukat a résztvevő hazai és más európai országból érkező tanároknak. Az idei jubileumi konferenciára 2015. október 9-11. között kerül sor Budapesten.

 

 

SZTEinfó

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek