Bezár

Hírarchívum

gtk_egyuttmukodes_kiemelt_nagy

A magasan kvalifikált diplomásokra épít az új gazdaságélénkítő program

A magasan kvalifikált diplomásokra épít az új gazdaságélénkítő program

2015. október 21.
2 perc

Üzleti szolgáltató központok, vagyis Shared Service Centerek Szegedre települését segíti elő az önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem közös együttműködésében most indított program. Az egyik cél a gazdaságélénkítés, a másik a magasan képzett, SZTE-n végzett diplomások Szegeden tartása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged Megyei Jogú város nevében Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester, a Szegedi Tudományegyetem részéről Vilmányi Márton, a GTK dékána és Szajbély Mihály, a BTK dékána, a Szeged Fejlesztési Nonprofit Kft. részéről pedig Csanádi Zoltán ügyvezető igazgató írta alá azt a megállapodást, amelynek során az érintett felek együttműködnek az SSC-projektben, a programhoz kapcsolódó cégekkel.

 

Vilmányi Márton dékán azt emelte ki, hogy Szeged gazdasági miliője óráról órára formálódik, a szegedi egyetem pedig igyekszik elébe menni a folyamatoknak, és része lenni annak az összefogásnak, amely az évente az SZTE-n végző 4-5 ezer nyelveket beszélő, magasan kvalifiklált hallgató számára teremtene munkahelyet.


GTK_egyuttmukodes_2015._oktober_20._BA
A magasan kvalifikált diplomásokra épít az új gazdaságélénkítő program - GALÉRIA


Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta: Magyarországon jelentősen növekedett az SS Centerekben dolgozók száma, főleg Budapesten, és a cégek terjeszkedni kívánnak. A szegedi önkormányzat célja az, hogy ezeket a betelepüléseket segítse az egyetem karaival közösen. Az együttműködést egyébként több cég is aláírta.

 

Szajbély Mihály, a Bölcsészettudományi Kar dékána pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a több nyelvet beszélő bölcsészek kiváló munkaerőnek számítanak, ezt mutatja az is, hogy a legtöbben közülük gyorsan elhelyezkednek a diploma megszerzését követően. Ebben a programban elsősorban a több nyelvet beszélő friss diplomásokra számítanak a cégek, akik a BTK-n szereztek diplomát.

 

Nyemcsok Éva Eső

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek