Bezár

Hírarchívum

szinhazi_nyilt_nap_kiemelt_nagy

Kulisszatúrán a Szegedi Nemzeti Színházban

Kulisszatúrán a Szegedi Nemzeti Színházban

2015. október 14.
1 perc

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthattak azok az egyetemisták, akik szeptember 13-án ellátogattak a teátrum, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE EHÖK által szervezett nyílt napra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Folyosók, öltözők, raktárak, hidak, lépcsők tárultak fel azok előtt az egyetemisták előtt, akik részt vettek a Szegedi Nemzeti Színház nyílt napján. Idegenvezetők segítségével olyan helyekre juthattak el, ahova néző egyébként nem teheti be a lábát.


A vendégek bemutatón csodálhatták meg, és fel is próbálhatták a színház jelmezeit Papp Janó jelmeztervező közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével mutatta be, hogyan készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphattak.


szinhazi_nyilt_nap_2015._oktober_13_BA
Kulisszatúrán a Szegedi Nemzeti Színházban - GALÉRIA


Szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatták tudásukat, de a díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkairól is lehullott a lepel. Két nyilvános próbára is beleshettek az érdeklődők: a színészek Barnák László Rózsa és Ibolya, valamint Tóth Miklós Szimpla szerda című darabját próbálták.


A rendezvényen az SZTE Kulturális Iroda által kiírt drámaíró pályázat díját is átadták: Porkoláb Gergő első éves biológus hallgató vehette át.


SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek