Bezár

Hírarchívum

egyetem_napja_2014_kiemelt_nagy

A Szenátus ünnepi ülést tart a Szegedi Tudományegyetem Napján

A Szenátus ünnepi ülést tart a Szegedi Tudományegyetem Napján

2015. november 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Napján az integrált szegedi felsőoktatást, a szegedi universitas 2000. évi újjászületését ünnepeljük, az oktatók és kutatók teljesítménye előtt tisztelgünk. Idén a megszokottól eltérő helyszínen, az SZTE Központi Épülete dísztermében 2015. november 7-én, szombaton 11 órakor kezdődik az SZTE Szenátusának ünnepi és sajtónyilvános ülése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jeles dátum a Szegedi Tudományegyetem gazdag esemény naptárában november 11., az „egyetem napja”. A hagyományok szerint az e naphoz legközelebbi szombaton – 2015-ben november 7-én – az SZTE Szenátusa ünnepi ülést tart a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából.

 

Ilyenkor emlékezhetünk az 1872-beli november 11-re, amikor megkezdődött a tanítás az SZTE jogelődjének tekintett kolozsvári egyetemen. De 1940. november 11. napja, a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitójának az ideje is felidéződhet az universitas históriájára gondolva. 2002-ben pedig azért lett jeles nap november 11., mert azóta e dátum az integrációval létrejött Szegedi Tudományegyetemen az Egyetem Napjának ünnepe.

 

A Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából 2015. november 7-én (szombaton) 11 órától a korábbi években megszokott helyszínhez képest új helyen, az SZTE Központi Épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) dísztermében tartandó rendezvényen megjelenteket az SZTE rektora, Prof. Dr. Szabó Gábor rektor köszönti. A Szegedi Tudományegyetem Napja ünnepségen 5 Doctor Honoris Causa kitüntető címet, illetve 1 Senator Honoris Causa kitüntető címet, továbbá 7 féle elismerést és díjat adnak át az arra érdemeseknek.


A Szegedi Egyetem Napja ünnepségre szóló Meghívó itt elérhető

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek